Og mange falske profeter skal fremstå........Matt.24.11.

-----------------------------------------------------------------------------

David Yonggi Cho og Yoido Full Gospel Church (Assemblies of God).
Norge IDAG,
15.02.2007.


Snart trekker grunnlegger David Yonggi Cho seg tilbake fra tjenesten som seniorpastor for verdens største menighet. Da overtar Yong-Hoon Lee ansvaret som øverste leder for de 750 000(?) medlemmene i Yoido Full Gospel Church. Vi har besøkt ham og menigheten i Korea.
Yong-Hoon Lee overtar etter Yonggi Cho fra 2009, men er allerede på plass på sitt kontor i menigheten. Disse to årene skal han gå i lære hos Cho, som har ledet menigheten uten opphold siden starten for snart femti år siden.

Klippet fra:
idag.no/aktuelt




Om David Yonggi Cho oplyser Wikipedia.org:
en.wikipedia.org/wiki/David_Yonggi_Cho

David Yonggi Cho er koreaner og kristen præst. Han er Senior Pastor i ’Yoido Full Gospel Church (Assemblies of God)’, som er verdens største menighed med et medlemstal i 2006 på over 800.000.

Ligesom en del andre ledere har Cho givet næring til en betydelig teologisk polemik.
Michael Horton, John MacArthur, Paulo Romeiro og Dave Hunt er nogle af de prominente kristne ledere, som har udtrykt stor bekymring over Cho’s lære, idet de hævder, at den har rod i Buddhistisk og Okkult lære.
Modstandere af Pensacola vækkelsen ser med misbilligelse på Cho’s erklærede støtte til denne bevægelse.
Rick A. Ross Instituttet, en ukommerciel organisation, der helliger sig information til offentligheden om religiøse grupper, som de mener er mærkelige eller kultiske, har erklæret, at Cho’s kirke fremmer en blanding af Koreansk Shamanisme, Kristendom og Cho’s egne ideer.


Uddrag af tale af Yonggi Cho:
www.youaregood.com/yonggicho_english_yskim.htm

”For mig er det, der tæller i livet, at finde håb og drømme igennem Jesus Kristus.
Buddhisme, Kristendom og Islam er ligeværdige som religioner.
Jeg, som en præst, der er vokset op i et Buddhistisk hjem, finder mange fællestræk imellem Kristendom og Zen Buddhisme: ”Buddha er i dit hjerte” har lighed med Jesus, når han siger, at Guds rige ikke er her eller der, men Jesus er i dit hjerte”.
”Det Buddhistiske paradis er fuldbyrdet i dit hjerte her og nu – ikke efter døden.”
Også her går Jesu lære hånd i hånd med Buddhistisk lære; Himmelens kongerige må være her i dit hjerte.
Sku ikke fremad imod en himmel efter døden.
Loven og budene afslører dine synder, men troen på Jesus og et salvet liv frembringer automatisk energi og kapacitet, hvorved man kan holde loven og budene.
Derfor kan jeg så godt lide den Buddhistiske munk, Wonhyo’s tanke. Han betonede den simple frelse, som kan blive tilgængelig ved at fremsige de fire bogstaver, na-moo-ami-tabul.
Så er folk i stand til at holde loven.
Alle disse paralleller viser den fælles karakter af troen i disse religioner.

Oversæt.: Lis J.