Ny teknologi dræbende for kontant betaling.

-----------------------------------------------------------------------------------
Klippet fra:
FinancielTimes.com
May 18/2007.

Ifølge Jane Croft, London, fremstiller den britiske medejer af VIP Baja Beach Club i Barcelona, Conrad Chase, et usandsynligt menneskeligt debitkort.
Mr. Chase og næsten 100 andre klub-brugere har valgt at få bittesmå data-chips implanteret kirurgisk under huden. Når de ønsker at købe en drink, så bevæger de blot deres tekno-aktiverede arm hen over tælleren.

Chippen, som er fremstillet af VeriChip Corporation, og som kun er på størrelse med et riskorn, kan overføre et ID-nummer til en scanner og derved tillade, at der bliver hævet penge på klub-brugernes bankkontis.

Mr. Chase er måske et ekstremt eksempel, men han demonstrerer et videre perspektiv: Briterne tager hurtigt et pengeløst samfund til sig.
The Association for Payment Clearing Sevices, UK’s industri-organisation, forudsiger, at i løbet af mindre end et årti vil færre end halvdelen af alle betalinger ske med kontanter.

De, som hænger hårdnakket ved kroner og ører, skal måske endda betale for deres kompromisløshed.
Nogle almennyttige selskaber har allerede begyndt at kriminalisere husholdninger, som betaler deres regninger med kontanter eller check. BT har introduceret et £ 4.50 pant til de, som ikke betaler ved direkte træk på bankkontoen.

Men den internationale erfaring tyder på, at Britanien kan forvente en endog mere markant udvikling i fremtiden.
Et ”betal-med-mobil”-system opererer allerede i Japan. I Texas deltager 500 i et forsøg med at bruge MasterCard betalingskort via Nokia mobiler ved køb i 7-Eleven forretninger.
Kunderne indkoder deres pas eller telefon til en speciel udstyret købsterminal…..
Oversæt. Lis J.

Læs mere (på engelsk) her.