De siger fred, fred....Jer. 6.14.

-------------------------------------------------------------------------------
Fra Catholic online.
6. august 2007.

"Bedende for Fred demonstrerer en anerkendelse af, at fred er en gave fra Gud, som kræver menneskeligt samarbejde", sagde pave Benedict XVI i et budskab ved et topmøde for religiøse ledere på Mount Hiei i Japan.

”Fred er både en gave fra Gud og en forpligtigelse for hver enkelt”, sagde paven i et budskab den 2.- 4. august ved topmødet, som var organiseret af lederen af Tendai Buddhist menigheden.
Medlemmerne af denne menighed anser Mount Hiei for at være det helligste sted i Japan; den buddhistiske Tendai skole blev grundlagt på bjerget i det 9. århundrede.

Efter terrorist-angrebet i 2001 i New York og Washington, begyndte overhovedet for Tendai Buddhismen at invitere internationale repræsentanter for kristendom, islam og jødedom til at slutte sig til de japanske religiøse ledere ved forbøns-tjenesten.

I sit budskab ved topmødet 2007 sagde pave Benedict:” Verdens råb om fred , som giver genlyd i familier og samfund verden over, er på en gang både en bøn til Gud og en appel til enhver bror og søster i vor menneske-familie.”

Paven udtrykte det håb, at de religiøse ledere, som var samlede ved topmødet, ville blive fyldt af Guds fred og styrke i deres beslutning om at være vidner om det logiske i fred, som overgår ” det ulogiske i vold.”
(Oversæt. Lis. J.)
---------------------------------------------

Læs om økumeni og endetiden her.