-----------------------------------------------------------------------------
Fra Dagen.no
15. oktober 2007.
«En tro som ikke er verd å dø for, er heller ikke verd å leve for».
På et seminar i regi av Åpne Dører i Bergen denne helgen ble det satt fokus på de forfulgte kristne, først og fremst i Nord-Korea. Landet opplevde stor vekkelse på begynnelsen av 1900-tallet, men da Kim Il-Sung tok over makten i 1945 begynte arbeidet med å utrydde de kristne. I dag regner man med at det fins mellom 200.000 og 500.000 kristne der, og 25 prosent av dem sitter i fengsel.
Tvinges til å fornekte
Reisesekretær Ole Lilleheim beskrev hvordan kristne tvinges til å fornekte troen eller dø, og de aller,aller fleste velger å dø mens de holder hverandre i hendene og synger lovsanger. De siste årene har det pågått en bønneaksjon for Nord-Korea, og ifølge Lilleheim fins det mange vitnesbyrd om kristne som har blitt styrket i troen og i sin frimodighet som kristne.
Generalsekretær Jan Robert Madsen trakk fram Norge, der vi kan leve i frihet som kristne - i hvert fall foreløpig.
– Men også her vil det å være kristen koste mer. Det fins en sterk erkjennelse hos Guds folk om at vi som kristne skal ha en nærmest problemløs tilværelse, men leser du i Bibelen vil du se at Jesus taler mye om trengsel.
Sterke i stormen.
Ole Lilleheim ga et innblikk i «Stå sterke i stormen-seminaret», som han beskrev som en gave fra de forfulgte kristne til oss. Lilleheim er allerede igang med å undervise flere steder, og har tro på at kristne over hele Norge trenger å høre budskapet som er basert på hva Bibelen sier om den prøvede tro.
Med utgangspunkt i historien om Jesus og disiplene på Galileasjøen, pekte Lilleheim på at vårt største behov som kristne ikke er at sormen skal ta slutt, men at vi trenger å bli satt fri fra frykt og ha tro på Gud mens stormen raser.
– Stormer er en normal del av livet i denne verden, og kloke er de Jesu disipler som forbereder seg på disse stormene, sa han.
Han pekte på flere slike «stormer» som vil angripe troen vår: Sekulær humanisme, politisk korrekthet og den multikulturelle troen.
– Det pågår i dag en «storm» som angriper evangeliseringsarbeidet. Det stilles spørsmål ved om vi som kristne har hevd på å si at vi har Sannheten. Dette diskuteres på verdensplan blant de store misjonsorganisasjonene.
Lilleheim selv er ikke i tvil om at vi trenger en undervisning i Norge som kan utruste oss i møte med en tøffere, åndelig virkelighet.
Forførelse.
– I dagens Norge opplever vi ikke forfølgelse, men forførelse, der satan opptrer som en lysets engel.
Med utgangspunkt i Bibelen viser han at dersom vi lever gudfryktig som kristne, så vil forfølgelsen naturlig komme. Derfor trenger vi ikke bare kunnskapen om hvordan man blir rettferdig, men også kunnskapen om det å leve et rettferdig liv.
Stå sterke i stormen-seminaret brukes i dag i land der forfølgelse skjer, og en pastor fra Sentral-Asia gir det følgende skussmål: «Hadde vi hatt dette seminaret før, så hadde vi vært bedre forberedt på forfølgelsen som kom».
Selv er ikke Lilleheim i tvil om at forfølgelsen vil komme også her, og han håper at undervisningen etter hvert vil bli oversatt til norsk, og at kristenledere vil begynne å undervise det i sine sammenhenger.
--------------------------
Læs mere her.