'Saddleback Church' bliver politisk.

-------------------------------------------------------------------------------
Fra Sockless Exploits.
4. Juli 2008.

Pastor Rick Warren fra Saddleback Church bekendtgjorde i denne uge i ”Mission Viejo California”, at han har inviteret præsident-kandidaterne, Senator Barack Obama og Senator John McCain til at tale i kirken den 16. august ved, hvad der i en e-mail til hans menighed kaldes “Saddleback Civil Forum On Leadership And Compassion”. (SB civilforum for lederskab og medfølelse).

“Faith in Public Life," en liberal, ikke-kommerciel gruppe, som støtter religiøs forskellighed, vil være medsponsorer ved arrangementet.

I den personlige e-mail til medlemmerne i hans kirke forklarer Rick Warren, at Obama og McCain har været hans venner længe før, de hver især besluttede sig for at stille op til præsidentposten, og derfor bad han dem specielt om at deltage.
Ved konferencen vil han være dirigent ved timelange interviews med hver kandidat. Spørgsmålene vil blive sammensat af muslimske, jødiske og kristne ledere.

Når man tager de problemer i betragtning, som Senator Obama havde tidligere på året med Jeremiah Wright – præst igennem lang tid – er det mest sandsynligt, at han vil bruge dette arrangement som en anledning til at bevæge sig bort fra en langvarig forbindelse til Black Liberation Theology, og stille sig nærmer ved den evangelikale midterposition, så han bedre kan forholde sig til vælgerne dette efterår.

Obama har før talt i Saddleback, da han i 2006, deltog i en HIV/AIDS konference. Denne fremtræden ved en kirke i hjertet af et amt, der er så republikansk, at det har fået øgenavnet,” The Orange Curtain”, blev stærkt kritiseret af både religiøse og politiske grunde.

Ved HIV/AIDS konferencen i 2007 valgte både Senator Obama og Senator McCain at optage et budskab på video som støtte for Saddleback Church’s arbejde med opmærksomhed på HIV/AIDS.
Pastor Rick fremhæver i sin e-mail, at begge Senatorer støtter Saddleback Church’s globale P.E.A.C.E.-plan og har givet skriftlig godkendelse af den globale vision, med hvilken Pastor Rick og hans tilhængere håber at bringe fred til jorden.

Rick Warren er blevet kaldt ”Amerikas Pastor”. Han er velkendt i evangelikale kredse på grund af den teknik, hvorved han har opbygget en mega-kirke. Denne teknik markedsfører han i sin bog, ”Purpose Driven Church”. Han er også forfatter til en ”New York Times” bestseller, ”Purpose Driven Life”.
Han leder i øjeblikket sin egen kirke samt et internationalt netværk af kirker i en global vision, kaldet ”The P.E.A.C.E.- Plan”.


P.E.A.C.E.- planen blev oprullet for tre år siden ved Saddleback Church’s 25-års jubilæum i overværelse af en mængde entusiastiske efterfølgere.
Ved et arrangement, som blev afholdt på ”Angel Stadium” i Anaheim, California, for medlem nr. 30.000, forklarede Rick Warren sin vision, og hvad P.E.A.C.E. står for:

“Planting (plante)” kirker, “Equipping (udruste)" ledere, “Assisting (bistå)” de fattige, “Caring (tage sig af)" de syge, og “Educating (uddanne)" den næste generation.

(Noter: Versionen af ”The P.E.A.C.E.-Plan” på Saddleback Church's webside er forskellig fra Rick and Kay Warren’s Public Relations website og den officielle P.E.A.C.E. Plan website, i hvilke der står, at P står for ”Promoting reconciliation” - at fremme forsoning).

Siden kirken fejrede sit jubilæum, har hundreder af tilhængere accepteret ”The P.E.A.C.E. Plan covenant”(covenant = overenskomst) og er begyndt at rejse til lande som Rwanda for at markedsføre Pastor Rick’s vision for verdensfred.
Tilhængerne er så hengivne, at de finder på metoder, hvorved de kan betale for sig selv til gengæld for det privilegium, at hjælpe til med kirkens vision.

”The P.E.A.C.E.- Plan” styres og implementers af Mike Constanz, som tidligere arbejdede med Campus Crusade for Christ.

Der er nogle få afkald, som Pastor Rick’s tilhængere må give for, hvad der sandsynligvis bliver en enorm national mediebegivenhed.
Kirken aflyser sin lørdags aften tjeneste, og siden kirkens videoudstyr ikke er oppe på TV-netværks standard, må medlemmerne rejse 2 millioner dollars på 30 dage, så kirkens tekniske udstyr er i stand til at være vært for det nationale medie.

Et andet problem er, at de, som støtter kirken, sandsynligvis endog ikke vil være i stand til at komme og overvære arrangementet. Kirken kan kun rumme 6.000 mennesker.
Rick bad i sin e-mail medlemmerne om at være uselviske, da ingen kirke i USA’s historie nogensinde har haft en lignende anledning til at være vært ved et sådant arrangement. Og da så mange VIP’s og ukirkelige (Rick’s ord for ikke-troende) vil deltage, vil det måske være nemmere for medlemmerne at se det fra deres hjem.
------------------------------
Oversæt. Lis J.