Multi-religiøsitet kan føre til én verdensreligion.

----------------------------------------------------------------------------------
Fra Understandthetimes.org
Kategori: Én verdensreligion.
18. august 2008.
Ved Roger Oakland.

Multi-religiøse retræter tilbyder mange slags tro.
Den følgende artikel gør rede for den trend, som pågår i tiden. Den kan eventuelt bringe alle religioner sammen i fredens navn, og grundlægge én verdensreligion.
Konsekvenserne af propagandaen fra den postmoderne Emerging Church- bevægelse har nu klart vist sig, idet vi bevæger os længere og længere væk fra den tro, som bygger på Guds ord.
-------------------------------
Uddrag af artikel fra The Christian Post
11. august 2008.

Religiøse retræter fokuserer traditionelt på at styrke en speciel tro; men en ny type er ved at dukke op, hvor troende fra mange trosretninger holder gudstjeneste sammen.
Ifølge ”The Associated Press” læses Hinduistiske, Buddhistiske, Taoistiske, Zoroastrianistiske, Jødiske, Kristne og Islamiske tekster højt i løbet af den samme søndags-gudstjeneste ved en Muslimsk Sufi-religiøs retræte i New York.
Den Sufi-muslimske retræteleder taler om Jesus og den fred, som han har indvendig.

Dette er scenen fra ”Abode of the Massage” i New Lebanon, New York, omkring 25 miles sydøst for Albany:
Ved et retræte-center bliver gæsterne inviteret til at gøre deres tro dybere uden at konvertere. Der er en kvinde, som endog beskriver sig selv som en Sufi-kristen.

I nærheden siger man ved ”The Buddhist at Zen Mountain Monastery”, at man ikke ser nogen konflikt imellem Buddhist-praksis og en persons søgen efter Gud. Under instruktion lærer gæsterne, hvordan de skal sidde, trække vejret og meditere. Buddhist-ledere ved templet anser sjælen for at være et sanseorgan og menr, at folk bruger deres liv på at dagdrømme eller bekymre sig om de samme ting, i stedet for at leve i øjeblikket.

På samme måde byder ”Elat Chayyim Jewish Retreat Center” i Falls Village, Connecticut velkommen til ”søgere, som har gået andre spirituelle veje” og til de, som ikke har nogen jødisk uddannelse.

Måske er de multi-religiøse retræter en del af den tiltagende åbenhed, som amerikanerne har overfor deres personlige tro. En skelsættende meningsmåling, som blev offentliggjort i juni, fandt, at skønt Amerika stadig er en dybt religiøs nation, så tror de fleste amerikanere ikke, at deres religion er den eneste vej til evigt liv.

En meningsmåling blandt 35.000 voksne foretaget af “The Pew Forum on Religion and Public Life” fandt, at 57 % af de, der kommer i evangelikale kirker, siger, at de tror, at mange religioner kan lede til evigt liv, hvilket strider imod traditionel evangelisk lære.

Generelt set havde 70 % af amerikanere med et religiøst tilhørsforhold den samme åbenhed overfor vejen til evigt liv.
68 % sagde, at der er mere end én sand måde at fortolke læren i deres religion på.

“Meningsmålingen viser, at religionen i Amerika i virkeligheden er 3.000 miles bred, men kun 3 inches dyb”, sagde D. Michael Lindsay, en religionssociolog fra Rice University til AP.
”Der er en voksende pluralistiske impuls hen imod tolerance, og det har teologiske konsekvenser,” sagde han.

83 % af de dominerende protestanter, 59 % af de historisk sorte, protestantiske kirker, 79 % af de romersk katolske, 82 % af de jødiske og 56 % af muslimerne sagde, at mange religioner kan lede til evigt liv...
Læs mere her.