En ny valuta-orden?

-------------------------------------------------------------------------------

Uddrag fra Reuters.com
17. september 2008.


Kinesisk avis opfordrer til en ny valuta-orden efter ”den finansielle Tsunami”.
Beijing (Reuters) – En ledende statslig, kinesisk avis sagde i onsdags: ”Truet af en ”finansiel Tsunami” må verden overveje at opbygge en finansiel orden, som ikke længere er afhængig af USA."

Kommentaren i den oversøiske udgave af ”The People’s Daily” sagde, at kollapsen i Lehman Brothers Holdings Inc. (LEH.P.Quote, Profile, Research, Stock Buzz) "måske varsler en endnu større, forestående, global, 'finansiel Tsunami'”.

”The People’s Daily”
er Kinas kommunistiske regeringspartis officielle nyhedsavis, og den oversøiske udgave er en mindre udløber af hovedavisen.

Dens udtalelse er ikke nødvendigvis et direkte udtryk for ledelsens syn, men denne kommentar af en professor ved Shanghai’s Tongji Universitet foreslog en betragtelig, officiel opmærksomhed på det hårdt spændte finansielle verdensmarked.

Tidligere i denne uge beskar Kinas centralbank for første gang i seks år sin udlånsrente – et tiltag, som analytikere sagde, var rettet imod en afstivning af økonomien og det mishandlede aktiemarked.

”Udbruddet af U.S.’s sub-prime (lånetype, der anvendes i USA) krise har afsløret massive smuthuller i De forenede Staters finansielle tilsyn og kontrol”, skriver kommentator Shi Jianxun.

'”Verden behøver snarest at skabe et varieret valuta- og finanssystem, og en rimelig og retfærdig orden, som ikke er afhængig af USA.”
-----------------------------
Forside-kommentaren udtalte: ”Lehman Brothers meddelte, at konkurs ikke bare vil have en domino effekt på den globale finansverden, den ville også bringe verdens-økonomien i chok”.
Read More ....

-----------------
Oversæt. Lis J.
------------------------------------------------------------------------------------------------------