Muslimers syn på den finansielle krise.

--------------------------------------------------------------------------------
Det amerikanske imperium kollapser.
Kommentar fra Understandthetimes.org
Oktober 2008.

Et hovedskifte i de globale anliggender er nu undervejs. Islamiske nationer, som har magt via råolie, antyde nu, at Allah ”er ved at straffe” de ikke islamiske lande via den finansielle nedsmeltning.

Forvent at se en global møntenhed blive foreslået som et middel til at klare disse globale problemer via en global løsningsmodel.
----------------------------


Fra Ynetnews.com
11. oktober 2008.

Amerikas modstandere i Mellemøsten godter sig over den finansielle nedsmeltning i USA, og beskriver den som en guddommelig udvirket kollaps af et overspændt imperium.

Gejstlige på den hårde linie overalt i regionen så vel som repræsentanter for US modstandere, som Hamas og al-Qaeda, har beskrevet de styrtdykkende aktier og de indefrosne kreditmarkeder i US som en slags gengældelse for Amerikas ugerninger.

Ismail Haniyehpremierministeren i Gazastriben – sagde til deltagere i fredagsbønnen: ”Vi er vidner til det amerikanske imperiums kollaps. Det, der sker i Amerika, er et resultat af overtrædelser af menneskerettighederne i Palæstina, Somalia, Irak, Afghanistan og hos muslimer rundt i hele verden.”

Ayatollah Ahmad Jannati – en højtstående iransk gejstlig – var mere kontant, da han henvendte sig til de bedende den 3. oktober, idet han beskrev situationen som Guds straf. ”Vi er glade for, at US-økonomien er i anarki, og at anarkiet når Europa”, sagde Jannati. ”De ser nu resultatet af deres egne hæslige handlinger, og Gud straffer dem.”

Al-Qaeda, Amerikas ærke-nemesis i området, var - i et halvtimes video-budskab tidligt på måneden - en af de første til at udtrykke tilfredshed med den finansielle krise.

Det amerikanske al-Qaeda medlem, Ahmed Gadahn, sagde: ”Islams fjender står overfor et knusende nederlag, som begynder at manifestere sig i den ekspanderende krise, som deres økonomi oplever.”

”Mufti of Mount Lebanon”, Sheik Mohammed Ali al-Jouzo sagde torsdag til det statsdrevne nyhedsbureau: ”Gud har svaret på det undertrykte folks ydmyge bøn. Det er den forbandelse, som rammer enhver arrogant magt.” Read More ....
------------------------
Læs også fra Kristeligt Dagblad.
2. november 2008.

Flertal går nu ind for euroen
Finanskrisen får flere danskere til at gå ind for at droppe forbeholdet over for ØMU'en, viser ny måling...
--------------------------------------------------------------------------------------