Vatikan - Muslim drøftelser.

-----------------------------------------------------------------------------
Fra CatholicCulture.org
3. november 2008.

Nyhedsorientering:
Religionsfrihed er #1 mål ved Vatikan-Muslim drøftelser.

Funktionærer fra Vatikanet og muslimske lærde vil påbegynde drøftelser den 4. november. Det er frugten af ”A Common Word”-initiativet fra 138 islamiske lærde, og det direkte resultat af en pavelig invitation.
Fader Samir Khalil Samir, SJ, ser drøftelserne som et svar på pavens berømte Regensburg-tale med dens opfordring til islamiske ledere om at gå sammen til bedste for tro og fornuft.

Read more: Christians and Muslims: resuming dialogue, thanks to the Pope (AsiaNews)
----------------------------------
Fra AFP.google.com
Den 3. november 2008.

VATICAN CITY (AFP) – Bolden gives på tirsdag op til Vatikanets første forum nogen sinde for Katolikker/Muslimer - to år efter Pave Benedict XVI gav stødet til vrede iblandt Muslimer med en tale, der blev opfattet som forbindende Islam med vold.

Det tre dage lange forum åbner ”et nyt kapitel i den lange historie” med dialoger imellem de to trosretninger, fortalte lederen af den katolske delegation, Jean-Louise Tauran til det fransk/katolske dagblad, La Croix.

Benedict vil mødes med delegationen torsdag.

Den muslimske side ledes af muftien af Bosnien, Mustafa Ceric, hvis talsmand, Yahya Pallavicini, sagde til AFP, at de delegerede ”ikke repræsenterer nogen stat eller nogen teologisk retning.”…

Muslimer og kristne er forskellige i deres gudsbegreb, og følger ”forskellige veje for at nå Gud,” sagde Tauran, den Romersk Katolske Kirkes førende mand i dialogen med Islam.
Click here to read more.
------------------------------------------------------------------------------