Mystik forener Muslimer og Maria.

Kilde: Watcher's Lamp Blog
Den 21. april 2009.

Den økumeniske effekt af mystik er godtgjort i den følgende presse-meddelelse fra ”
The Islamic Republic News Agency” :
-------------------------------------------------------

"Jesus and Mary in Islamic Mysticism".
Ny-udgivet i Kroatien.
IRNA, Teheran, den 18. april.

”Jesus og Maria i Islamisk Mystik”, skrevet af den afdøde og kendte tyske professor, Annemarie Schimmel, er blevet udgivet i Kroatien på kroatisk.

Ifølge en rapport fra ”The Islamic Culture and Relations Organization” blev bogen oversat (fra tysk, tilf. red.) og udgivet af Irans direktorat for kultur i Zagreb i samarbejde med organisationens “Center for Kulturelle og Internationale Studier”. Bogen på 192 sider omhandler forbindelsen imellem Islam og Kristendom, og den blev udgivet i et oplag på 1.000 eksemplarer.

Annemarie Schimmel (1922-2003) var en velkendt og meget indflydelsesrig tysk islamolog, som i stort omfang skrev om Islam og Sufisme. Hun fokuserede hovedsageligt på Jesu Kristi og Marias personligheder i Islam med referencer fra den hellige Koran og Persisk litteratur.

Annemarie Schimmel sagde om denne bog: ”Jeg skrev dette værk for at vise mine landsmænd styrken i forbindelsen imellem Islam og Kristendom. Jeg håber, at Muslimers respekt for Jesus, søn af Maria, og deres kærlighed til Maria kan blive et forbindelsesled imellem disse to religioner.”... Read this entire article.

Related Article:
Tony Campolo: Mysticism is the bridge between Christianity and Islam
-------------
Oversæt. Lis J.