Når studenter bliver overladt til ulve.

Fra Lighthousetrailsresearch.com/blog/
10. november 2009.
Af Jan Markell, Olive Tree Ministries.


Bethel University (MN) kaster studenterne for de interspirituelle ulve.
Jeg var ikke forberedt på det, jeg skulle høre om aftenen den 3. november. Mit universitet, Bethel University in St. Paul, MN, støttede et interreligiøst symposium, som promoverede en slags ”fælles grund” imellem Buddhisme og Kristendom. Man skulle tro, at hvis de kristne havde blot en smule dømmekraft, ville de kunne konkludere, at kristendom ikke har noget som helst at gøre med Buddhisme, og at den slags enhed er at lege med ilden.

Men et panel konkluderede, at der var en ”fælles grund”, nemlig i ”meditation”. Indrømmet, den slags meditation kan sætte én i en farlig ændret bevidsthedstilstand, men det er måske OK så længe, vi blot kan finde en smule enhed her! Nogle ville kalde dette fælles meditations-bånd for ”kontemplativ bøn”.

Omkring 200 studenter og nogle få voksne blev stuvet ind i auditoriet. Blandt studenterne var fremmødet obligatorisk. De tre hovedværter var Buddhist munken, Witiyala Seewalie fra Sri Lanka, Bethel professor, Paul Reasoner, som er en del af “Christian Zen”-bevægelsen, og Ted Meissner, en aktiv læg-buddhist og Zen-meditator, som ellers voksede op i et kristent hjem...
Læs hele artiklen her.
----------------
Oversæt. Lis J.