"En ny bekymring for forældre - "digitale stoffer” sælges på internettet".

Fra Lighthousetrailsresearch.com/blog/
29. juni 2010.

En ny bekymring for forældre - "digitale stoffer”, der sælges på internettet, fremkalder ændrede bevidsthedstilstande.
LTRP Note: Følgende artikel beskriver, hvordan teenagere bliver "høje" af at lytte til visse højfrekvente digitale lyde på internettet. Dybest set er det, der sker, at lydene bruges som mantras, der bringer lytterne i ændrede bevidsthedstilstande, svarende til stofmisbrug eller kontemplativ/centreret bøn (dvs. østlig meditation). Det var den kontemplative mystiker, Thomas Merton, som sammenlignede kontemplativ meditation med et LSD-trip. Nu har forældre fået en ny bekymring - deres børn bliver "høje" uden stoffer. Desto mere grund er der til, at kristne forældre forsikrer sig om, at deres teenagere forstår farerne ved kontemplativ åndelighed.

I en artikel, som Lighthouse Trails skrev om Rick Warren's promovering af det kontemplative, henviste vi til Saddleback præsten, Lance Witt, der talte om "forandrings frekvenser", når man mediterer. Når du har læst artiklen nedenfor, håber vi, du vil læse Rick Warren-artiklen for bedre at forstå, hvad der menes med "ændrede frekvenser", da det falder i tråd med Atlantic-artiklen om teenagere.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"En ny bekymring for forældre - "digitale stoffer” sælges på internettet"
Fra ”Press of Atlantic City Media Group”

I årtier har forældre, læger og skoleforvaltninger været bekymrede over farerne ved narkotika. I den digitale tidsalder har de fået en ny skueplads for deres bekymringer: Lydbølger siges at påvirke hjernen ligesom et narkotikum - og det koster kun 99 cents på iTunes og Amazon.com.
Mange videnskabelige eksperter siger, at de ikke er fortrolige med "digital narkotika" - undertiden solgt under mærket I-Dosers - og tvivler på, hvorvidt lyd-mønstre skulle kunne have samme virkning som kemiske stoffer. Men nogle forældre - og mindst én Oklahoma skole – er bange for, at downloading af disse lyde kan være en teenager's første skridt i retning af fysisk narkotika.

Som bevis peger de på YouTube, hvor hundredvis af videoer er blevet udlagt, og nogle af ”teen-age-brugerne" er blevet ”høje”. På I-Doser’s Facebook-side anbefaler brugere spor med kommentarer såsom “Last night I did ‘Peyote’ and ‘Alter-x’ and they really worked.” I-Doser fri software er det næst mest downloadede program i science-kategorien på CNET.com, med 6.500 downloads i en enkelt nyere ugen... Click here to continue reading.
----------------------------------------------------
Source: http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=4654
Læs desuden opfølgning: Musik og Mystik.