Det Muslimske Broderskab.

Fra News that matters.

Den 2. februar:
Det Muslimske Broderskab: ”Forbered egypterne på krig med Israel”
Ifølge den hebraisk sprogede erhvervsavis, Calcalist, sagde et ledende medlem af "Det Muslimske Broderskab" i Egypten i mandags til det arabisk-sprogede iranske nyhedsnetværk, Al-Alam, at han gerne vil se det egyptiske folk forberede sig på krig mod Israel.

Muhammad Ghannem fortalte efter sigende Al-Alam, at Suez-kanalen skal lukkes straks, og at strømmen af gas fra Egypten til Israel bør ophøre "for at skabe Mubaraks regimets sammenbrud." Han tilføjede, at "folk skal være forberedt på krig mod Israel", idet - sagde han - at verden bør forstå, at "det egyptiske folk er villige til hvad som helst for at slippe af med denne regeringsform."

Ghannem roste de egyptiske soldater, som er indsat af præsident Hosni Mubarak i de egyptiske byer, og sagde, at de "ikke ville dræbe deres brødre." Han tilføjede, at Washington blev tvunget til at opgive planen om at hjælpe Mubarak til at forblive ved magten efter at have ”set millioner styre imod gaderne."
Kilde: Jerusalem Post
----------------------------------------------
Den 3. februar:
Obama ønsker, at Det Muslimske Broderskab skal skabe "demokrati" i Egypten.

”For en måned siden var Hosni Mubarak god. I dag er han dårlig. Og Det Muslimske Broderskab er pludselig blevet en US partner for "frihed".

På et par uger er Mubarak skiftet fra at være god til at blive dårlig i Washingtons øjne – grundlæggende uden at gøre noget som helst.

Obama administrationen sagde for første gang, at den støtter indblanding fra grupper som Det Muslimske Broderskab - en forbudt islamistisk organisation - i en reformeret egyptisk regering.

Organisationen må afvise vold og anerkende de demokratiske mål, hvis USA skal være fortrolig med dem, der deltager i regeringen, sagde Det Hvide Hus.

Det Hvide Hus talsmanden, Robert Gibbs, sagde, at en reformeret regering "skal omfatte en lang række vigtige ikke-sekulære aktører, der giver Egypten en stor chance for at fortsætte med at være [en] stabil og pålidelig partner."

Det Muslimske Broderskab - den største og bedst organiserede egyptiske oppositions-gruppe – er tilhænger af at rive Egyptens fredsaftale med Israel i stykker. (Los Angeles Times)

Kilde: LA Times.

Kommentar fra News that matters:
Den amerikanske håndtering af krisen i Egypten er topmålet af hykleri.

Skønt Obama hyldede Honsi Mubarak som ven for en måned siden, er Præsidenten i Egypten i dag kommet i den sorte bog.

Og skønt Det Muslimske Broderskab i Egypten er blevet forbudt som en islamisk terrororganisation, har Obama pludselig set noget godt i det. De er faktisk inviteret af den amerikanske præsident til at være en del af omdannelsen af Egypten til et "demokrati".

Vi har set det i Libanon. USA bandlyste Hizb’Allah som en terrororganisation. Da der var behov for "enhed" i regeringen i Beirut, ændrede Washington bekvemt deres doktrin. Den militære fløj af Hizb'Allah er dårlig, men den politiske fløj gør "en masse godt". I dag er premierministeren i Libanon fra Hizb’Allah.

Ligeledes vil USA finde en måde, hvorpå de kan legitimere radikal islam også i Egypten. Fordi Obama har stemplet islam som "en stor fredens religion", er den ikke det problem, der blokerer enhver vej til en ærlig og varig "fred".

Ordsp 27:6: ”En vens hug er velmente, en fjendes kys er falske.”