Irland - Katolicismens højborg.

9. juni 2011.

"Katolikker, der ikke deltager i Eukaristien, er ikke ordentlige kristne"
Kun fem procent af Katolikkerne i Dublin gå til Messe. "De, der ikke deltager i Eukaristien (Katolsk nadver), er ikke ordentlige Kristne, hævder ærkebiskop Diarmuid Martin.

Irland er ikke længere en egentlig "Kristen nation". Dette hævdes af ærkebiskop Diarmuid Martin af Dublin.

"Nu er det sandt, at fremmødet ved Søndagsmessen ikke er den eneste statistik, der viser en tilknytning til Kirken og med Jesu Kristi mission. Men det er næppe muligt at forblive en virkelig Kristen, hvis man igennem årene ikke har nogen kontakt med Eukaristien. Dette er grunden til, at Eucharistic Congress kan tilbyde et vigtigt bidrag til fornyelsesvejen."

Ærkebiskop Diarmuid Martin er bekymret over, at så få Katolikker i Irland deltager i messen, at nationen næppe har nogen "kristne" tilbage.

"Mange uden for Irland mener stadig, at Irland er en bastion for traditionel Katolicisme," sagde ærkebiskop Martin.

" De er overraskede over at opdage, at der er sogne i Dublin, hvor tilstedeværelsen ved Søndagsmessen er omkring 5 procent af den Katolske befolkning og i nogle tilfælde endda under 2 pct. På en bestemt søndag deltager omkring 18 procent af den Katolske befolkning i Dublins  bispedømme i Messen."

Selvom han erkendte, at deltagelsen i Messer i Dublin er "betydeligt lavere end i nogen anden del af Irland," oplyste han, at for anden gang, siden han blev ærkebiskop (i 2004), ville der ikke være nogen præste-ordinationer i år, "og de ​​kommende år viser kun en meget lille strøm af nye kald."

Source: Zenit org.

Oversat fra: http://ivarfjeld.wordpress.com/2011/06/09/catholics-who-dont-take-the-eucharist-are-no-proper-christians/