Palæstinenserne er klar til at flygte fra ny Palæstinensisk stat.

Fra Israeltoday.co.il/
19. september 2011.


Det er ingen hemmelighed, at de fleste Israelere er imod Palæstinensernes ensidige statsdannelses-forsøg, som efter planen skal finde sted i FN i denne uge. Hvad, der er mindre kendt, er, at en meget betragtelig del af Palæstinenserne heller ikke er for opsat på ideen.

Den seneste meningsmåling, foretaget af Det Palæstinensiske Center for Politik og Meningsmålings Research, konstaterede, at 83 procent af Palæstinenserne mundtligt støtter FN-fidusen.

Men, og dette er en vigtig forskel, 38,5 procent demonstrerede, hvordan de virkelig føler, ved en symbolsk stemmeafgivelse med fødderne: de ønsker at emigrere fra den nye Palæstinensiske stat, som de håber at se etableret.

I Gaza, hvor Palæstinenserne har haft en chance for at se præcist, hvad der vil ske i et selvstændigt Palæstinensisk-kontrolleret område, ønsker fulde 49 procent at rejse. Til sammenligning siger 28 procent af beboerne på den Israelsk-kontrollerede "Vestbred", at de vil ud, mens 39 procents siger, at det ikke er så dårligt et sted at leve.

Hvorfor denne forskel? Hvorfor ønsker næsten en tredjedel af Vestbreddens beboere at rejse, hvis næsten halvdelen af de lokale mener, levevilkårene er "gode eller meget gode"? Igen ligger svaret sandsynligvis i Gaza, som fik fuld uafhængighed af Israel og Jøder i almindelighed, og hurtigt kom under indflydelse af terrorist-bøller.

Yderligere ses, at mange Palæstinensere ikke har noget ønske om at deltage i den nation, de angiveligt ønsker at se etableret, da kun 60 procent af de adspurgte sagde, at de ville stemme til det næste præsidentvalg.