Når Gud flytter lysestagen.

--------------------------------------------------------------------------------
Uddrag fra IDAG.no
28. september 2007.

Tid for å gråte
- Jeg liker ikke å skrive minneord over døde, men nå kan jeg ikke annet, skriver redaktøren av det kristne magazinet Charisma i USA, J. Lee Grady. Han mener at den episkopale kirken i USA er død – fordi de har byttet sannheten med en løgn.
- Idag hørte jeg lyden av tunge kirkeklokker, dype, tunge, triste kirkeklokker. De slår sine slag for en kirke som har avgått ved døden, sier J. Lee Grady.

Han mener det hjelper lite om den amerikanske greinen av den anglikanske kirken har store, flotte katedralen stående i de fleste amerikanske byer. Medlemstallet synker raskt. De gamle dør – og de bibeltroende unge hopper overbord. Grady bruker nasjonalkatedralen i Washington D.C. som et bilde og mener den er bare et tomt skall.

- Det var engang den episkopale kirken hadde fremgang.
Men idag forkynner de ”et annet evangelium” og kirkens ledere omfavner en bespottelig forførelse.

Denne ukens konferanse i New Orleans viser tydelig, sier Grady, at ethvert moralsk ryggbein kirken engang måtte ha hatt – er blitt til géle.
Grady viser til hvordan kirkens ledere har brukt fire år på å forhandle, diskutere, kompromisse og debattere og hvorvidt homoseksuell praksis er kompatibel med Skriften.

- De har endog hevdet at de har ”studert” hvorvidt det er akseptabelt å utføre homovielser for Guds hellige alter – og likevel har de ikke kommet nærmere sannheten.
Derfor kan vi trygt si at de har byttet sannheten med en løgn.
De har valgt perversiteter i stedet for purisme.
De har forkastet den levende Gud og laget seg politisk korrekte og kulturelt relevante gudebilder.

Grady påpeker at kirkens ledelse hadde muligheten til å trekke tilbake ordinasjonen av den homofile biskopen Gene Robinson fra 2003, men unnlot å gjøre det:
- De omvendte seg ikke fra sitt opprør mot Skriften. De fornektet ikke sitt frafall, sier Grady og understreker at han virkelig mener frafall (apostasi), og viser til forklaringen av ordet fra den anerkjente ordboken Websters: ”å forlate det en tidligere har erkjent; total fornektelse eller å vende ryggen til sin tro eller sin religion”.

Robinsons historie.
Grady trekker fram Robinsons historie.

I strid med Bibelens lære ble han som fraskilt mann vigslet til biskop.
Han forlot sin kone fordi han ”fant ut at han var homoseksuell” og forkynte at han ”var del av en fremadstormende bevegelse som en dag ville sørge for at amerikanske kirker aksepterte homoseksualitet. Han forkynte også at selv profeten Jesaja profeterte homoseksuell kristendom.

- Heldigvis fins det noen få, modige ledere i kirken fremdeles, som ikke bare har utfordret kjetteriet, men som har plantet alternative menigheter hvor man fremdeles holder Skriften i hevd.
---------------------------------
Læs mere her:
http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=13418