...og de spottede Guds navn, ham som har magten over disse plager... Johs. Åb. 16,9.

----------------------------------------------------------------------------
Fra Vårtland.no
18.09.07.


Saksøker Gud.
Den amerikanske senatoren Ernie Chambers har fått nok av naturkatastrofer og annen elendighet.

Chambers, som har sittet i delstatssenatet for Nebraska siden 1970, anklager Gud for å terrorisere jordas befolkning, og for å ha forårsaket omfattende ødeleggelse og død.

I søksmålet som Douglas County District Court nå må ta stilling til, anklager senatoren også Gud for å stå bak «fryktsomme flommer, forferdelige orkaner og skrekkinnjagende tornadoer».

Den 70 år gamle senatoren, som har en fortid som borgerrettighetsleder, regnes som en av Nebraskas fremste og mest frittalende svarte ledere.
Chambers regnes også som en av Senatets mest kontroversielle og fargerike representanter, og er selv utdannet jurist.
Tidligere har han provosert enkelte ved å stå over den obligatoriske morgenbønnen i Senatet, og ved å reise kritikk mot kristne når han har funnet det på sin plass.

At det kan virke noe drastisk å trekke Gud for retten, har senatoren ingen problemer med å innse.
– Det kan nok tenkes at folk finner dette noe lettsindig, men dersom de leser søksmålet vil de se at jeg tar opp svært viktige spørsmål, mener Chambers.
Formålet med søksmålet er å vise at alle kan saksøke hvem som helst i USA, sier Chambers.
Rettslig pålegg. Håpet er at domstolen skal plassere skylden for elendigheten der den hører hjemme og utstede et permanent rettslig pålegg mot Gud, sier han.
Kilde: http://www.vl.no/verden/article3002180.ece
----------------------------------
Og menneskene blev forbrændt af den voldsomme hede, og de spottede Guds navn, ham som har magten over disse plager; men omvende sig og give ham æren gjorde de ikke. Joh. Åb. 16.9.