Helgener og martyrer i økumeniens tjeneste.

---------------------------------------------------------------------------------
Fra World Council of Churches.
24. september 2008.

Helgener og martyrer – en drivende kraft for kirkens enhed.

Kan helgener og martyrer – eller for den sags skyld, kristne, som levede et eksemplarisk liv – hjælpe med at forene kirkerne, som de var født ind i? En international gruppe af eksperter vil diskutere dette og andre relevante spørgsmål ved et symposium i et italiensk kloster.
Gennem hele kirkens historie har mænd og kvinder sat et eksempel for et kristent liv, hvilket udgør en rig arv for den økumeniske bevægelse. Et internationalt symposium, som skal finde sted ved et kloster i Bose i Italien fra 29. oktober til 2. november 2008, vil diskutere, hvordan den fælles erindring om disse trosvidner kan bidrage til en økumenisk spiritualitet.

Omkring 80 internationalt kendte teologer og kirkeledere fra Ortodoks, Romersk Katolsk, Protestantisk og Pentecostal baggrund ventes at deltage. Talerne indbefatter Dr. Mary Tanner, Kirkernes Verdensråds præsident i Europa (WCC). Ærkebiskoppen af Canterbury, Dr. Rowan Williams har fremsendt et notat, som skal læses på hans vegne…
Læs mere her.
--------------
Oversæt. Lis J.
-------------------------------
Fra artiklen: Økumenik.

”Det Guds tempel, som den lovløse sitter i, vil være den forente verdenskirke bygget av kirkens verdensråd. De fleste lutherske kirkesamfunn deltar også med stor iver i oppbyggingen uten å vite hva de gjør. I vår tid er det i de fleste protestantiske kirker, også i lutherske kirker, en stadig voksende tilbake til Rom bevegelse. Også innenfor romerkirken er det en stadig voksende bevegelse som går inn for gjenforening av de forskjellige parter innen kristenheten."
(Uuras Saarnivaara. F.G. 3/65)
-------------------------------------------------------------------------