Robert Schuller's søn forlader Crystal Cathedral.

---------------------------------------------------------------------------------
Robert A. Schuller.
Robert H. Schuller.
Fra DagenMagazinet.no
18. december 2008.

Af Hjalmar Sævik.

Forlater farens megakirke.
Far og sønn i omfavnet og omdiskutert megakirke uenige om kursen framover.

Pastor Robert A. Schuller (54) har sagt opp stillingen sin som seniorpastor i Crystal Cathedral i Anaheim, California, melder Charisma Magazine. For rundt en måned siden avsatte menighetens grunnlegger, Robert H. Schuller (82), sønnen som programleder på tv-programmet «Hour of Power». Begrunnelsen var at far og sønnen hadde forskjellige visjoner for arbeidet framover og at det ble nødvendig å gå hver sin vei. Nå har junior altså trukket seg helt ut.

Positiv forkynnelse.
Crystal Cathedral har vokst kraftig siden den ble grunnlagt i 1955 og har i dag over 10.000 medlemmer, ifølge chrystalcathedral.org. Robert H. Shuller er kjent for å legge vekt på «de positive aspektene ved kristendommen» i sin forkynnelse.– Jeg kom til den konklusjonen at synd er forårsaket av «mangel på tro» på Gud og hans veier. Så mitt gudgitte oppdrag ble å bygge tro i sinnene på tvilere, skriver han på menighetens nettsider.

Mange evangelikale kristne har kritisert Schuller for å underbetone anstøtelige sider ved Bibelens budskap, men kjente pastorer som Bill Hybels og Lee Strobel samarbeider med ham.
Læs her.
-------------------------------
Fra artiklen:
"Rick Warren’s farlige kurs".
Af Pastor Matthew Recker.

"Robert Schuller er stærkt påvirket af østlige religioner og positiv tænkning. Han er en falsk profet i en enhver betydning af ordet, idet han benægter arvesynden og det absolutte behov for tilgivelse igennem Kristi forsonende blod."
------------------------------------------------------------------------------------