Hamas bruger civile som skjold.

----------------------------------------------------------------------------------
Fra Jerusalempost.com/Blogs
Af Alan M. Dershowitz,
4. januar 2009.
Uddrag af indlæg.
Til norsk ved Per Antonsen.

Innbyggerne i Sderot forlangte at landet deres gjorde noe for å beskytte dem. De fleste synes å være enige i den israelske beslutningen om å trekke seg ut av Gaza-stripen, å trekke soldatene og bosetterne tilbake, til tross for det faktum at rakettangrepene mot innbyggerne i Sderot økte under okkupasjonen.

Men de militære mulighetene Israel hadde etter at de trakk seg ut, var begrensede, ettersom Hamas med overlegg avfyrte sine dødbringende raketter fra tett befolkede byområder, og den israelske hæren har en streng politikk når det gjelder å søke å unngå sivile tap.

Avfyringen av raketter mot sivile fra tett befolkede sivile områder, er den nyeste taktikken i krigen mellom terrorister som elsker døden og demokratier som elsker livet. Terroristene har lært seg hvordan de skal bruke demokratienes moral mot dem som ikke ønsker sivile tap – ikke engang blant sivile fiender.

I en hendelse nylig, oppdaget israelsk etterretning at et spesielt hus ble brukt til å fremstille og lagre raketter. Det var et klart militært mål ettersom rakettene ble avfyrt mot israelske sivile.

Men i huset bodde det også en familie. Så, de israelske militære ringte til huset og informerte eieren om at det var et militært mål, og ga ham 30 minutter til å forlate huset med sin familie før huset ble angrepet. Eieren ringte Hamas, som øyeblikkelig sendte dusinvis av mødre med barn for å stå oppe på hustaket.

Hamas visste at Israel aldri ville skyte mot et hus med sivile i. De visste også at dersom de var så heldige at de israelske myndighetene ikke visste at det var sivile mennesker i huset, og skjøt mot det, så ville Hamas vinne en propagandaseier ved å vise frem de døde sivilistene til mediene.

I det aktuelle tilfellet fikk Israel rede på de sivile, og lot være å skyte. Rakettene som de levende skjoldene sparte for ødeleggelse, ble så brukt mot israelske sivile... Read more here.
-----------------------------------------

Militant islam truer oss alle.
Av Benjamin Netanyahu,
7. januar 2009.
Til norsk ved Per Antonsen.

Læs her.


--------------------------------------------------------------------