Hvad betyder navnet "Isa"?

--------------------------------------------------------------------------------

Fra Wikipedia.org
Engelsksproget udgave.


Isa (navn)
Isa (Arabisk skrift عيسى) er et arabisk navn, som svarer til Jesus på Engelsk. Det er et almindeligt drengenavn blandt arabiske og andre islamiske folk.

Arabisk-talende muslimer henviser til Jesus som Isa, mens arabisk-talende kristne henviser til Jesus som Yasu (Arabisk skrift يسوع). Jesus anses for at være en profet i Islam (Se Islamic view of Jesus), og hans navn bruges i disse to former i henholdsvis Koranen og de arabiske versioner af Bibelen.


Etymologi (videnskaben om ordenes oprindelse og afstamning)
Navnet Jesus er afledt af det latinske Iēsus, som igen kommer fra det græske Ἰησοῦς (Iēsoûs). Det græske er en hellenistisk form af det aramæiske navn Yēšua (ישוע), en kort form at det hebræiske Yehōšua (יהושע). Yehōšua (יהושע) er det navn, ved hvilket Moses kaldte sin efterfølger som leder af Israelitterne – kendt på engelsk som Joshua; det betyder “Herren frelser” eller bogstaveligt “Yahweh frelser”.

Der er en betydelig uoverensstemmelse imellem de hebræiske og de muslimsk/arabiske former af dette navn, da den originale hebræiske form af navnet har den stemte pharyngeal (konsonanttype, som udtales med roden af tungen imod svælget) ’Ayin eller ’Ayn-konsonant i enden af navnet (som det kristen/arabiske يسوع yasū`), mens den muslimsk/arabiske form عيسى`īsā har ’Ayn i begyndelsen af navnet.

Af den grund hævder nogle, at det arabiske navn ”Isa” er relateret til det bibelske navn Esau (som begynder med en pharyngeal), men i vokalerne er det også ens med den aramæiske version af Jesus, nemlig Eesho (aramæiske former af navnet, har dog stadig den stemte pharyngeal ’Ayn-konsonant for enden af navnet).
Read
here.
--------------
Oversæt. Lis J.
------------------
Se Rick Warren redegøre for, hvorfor han brugte navnet "Isa" i sin bøn ved præsident-indsættelsen... here.
-------------------------------------------------------------------------------------