En hilsen fra Norge.

------------------------------------------------------------------------------

Kjære venner i "Nyt-i-Natten".

Det er med sorg vi ser at frafallet brer seg så fort i mange land. Mange håper og tror og forventer at det skal bli bedre og at folk må se konsekvensene av det de gjør - også i misjonsarbeidet.

Men det ser altså ikke ut til at det er så lett. Tidsånden og verdsligheten har fått et veldig sterkt grep om folk flest. Det kan se ut til at vi går en ny slags martyrtid i møte nå. Det er ikke snakk om å fengsle kristne, men å stenge dem ute fra offentligheten.

Det ser vi i skolen. Der har en snart ikke lov til å si noe om ekte kristendom. Bibeltro predikanter får færre talerstoler etter hvert – f. eks bibeltro prester som ikke får kall. Politikere som ikke er "moderne" i tankegangen, blir ikke valgt inn. Noe av det samme kan skje i kirker og organisasjoner.

Dette er også en frukt av demokratiet i det kristne arbeidet. Den slår lett sannheten i hjel og gjør at vranglæren får flertall – både i dogmatikk, etikk og arbeidsmåter. Slik kunne vi fortsette.

- Og da er det at man trenger et "nett-verk", slik at vi ikke sitter på hver vår tue og tror at vi er alene. Internett er her et godt hjelpemiddel både med mail og nettsider. Så Gud har lagt det godt til rette for oss i vår tid. Vi må bare bruke det så lenge vi kan.

Gud velsigne Danmark og Norge og Sverige og Finland og Island - og hele verden.

- Vennlig hilsen Nils Dybdal-Holthe.
--------------------------------------
Nils Dybdal-Holthe driver bloggene:
Tidenstegn.blogspot.com
Læs også: Forkynnelse i vår tid?
--------------------------------------------------------------------------------------