Den fordrejede ”sandhed” i ”The Shack” og ”A Course in Miracles”.

Fra Crossroad.to
Den 13. februar 2008.

To bøger - den ene ny, den anden gammel – har pludselig fanget offentlighedens opmærksomhed og indtaget massernes hjerter. Den ene er lang og undervisende – et diktat fra en kanaliseret, spirituel vejleder. Den anden er et fiktivt vidnesbyrd, fuld af tårepersende dialoger.

”A Course in Miracles” (ACIM) er helt åbenlys okkult, mens det mere raffinerede budskab i ”The Shack” af William P. Young er blevet accepteret viden om i de postmoderne kirker.

De to bøger har ét budskab til fælles. Jeg så et klart udtryk for det tilbage i 1992. Engang, da jeg skimmede et magasin, der hedder ”Well-Being Journal”, bemærkede jeg denne New Age ”indsigt” fra forfatterens ”indre vejleder”:

”Mange mennesker tror på det onde, på synd og mørke kræfter. Det er din forudbestemmelse at undervise i det modsatte, som er Sandheden: der er ingen djævel, intet helvede, ingen synd, ingen skyld undtagen i menneskehedens kreative sind.”

Jeg hørte lignende anskuelser i forbindelse med Gorbachev’s 1997 State of the World Forum. På den tid opreklamerede hovedtaleren, Marianne Williamson, Kabbala – ikke ”A Course in Miracles” (ACIM). Skønt New Age ”indsigten” passer begge steder, kommer den bedst til udtryk igennem ACIM, som Williamson nu populariserer overalt i Amerika igennem Oprah Winfrey’s ugentlige radio program.

”The Shack” kalder på en lignende fornægtelse af realiteterne. Og dog begejstres utallige pastorer og kirkeledere over dens budskab.

Ved at ignorere synd og skyld (eller omdefinere dem), tilslutter de sig en inklusiv, men forfalsket ”Kristendom”, som tiltrækker mængden, men forvrænger Bibelen. Ved også at se bort fra Satan, svækker de Guds advarsler imod vildfarelser. Ikke underligt, at Hans rustning (Efes. 6,10-18) til nutidens åndskamp blev et tidligt mål for dette stormangreb på Sandheden... Read the entire article.
-----------------
Oversæt. Lis J.
--------------------
"The Shack" - "Hytten" - forhandles på dansk af Bog&Mystik.
"A Course in Miracles" - "Et kursus i mirakler" - forhandles på dansk af Bog&Mystik.
-----------------------------------------------------------------------------------------------