Om "Ny-åndeligheden".

Af Knud W. Skov.
14. august 2009.
Tidligere bragt på Debatforum/T&M.

RE: Østens mystik.
Vel vidende, at det er forskelligt, hvordan man vil formulere sig om historien - men når man anskuer dette emne i forhold til kristentroens tilbagetog i DK (og verden), så minder det om et cirkulært fremadskridende forløb. Målet er det samme = al form for bibelsk baseret tro må ud til fordel for en spirituel, individuel (postmoderne), emotionelt baseret religiøsitet. Der hakkes først lidt på den ene side - og når de kristelige kommer i forsvarsposition der - så hakkes der på den næste side - og sådan går det stille og roligt hele vejen rundt...

Østens mystik dækker et religiøst behov- et behov, der helst ikke vil dækkes ved at blive underlagt en religionsbegrænsende tro som kristentroen - et behov, der blomstrer og udfolder sig, når det kan sætte den personlige frihed i fokus så vi hver især kan gøre som vi vil - et behov, der måske i det ydre viser en fremmed religion - men i virkeligheden i mange former udtrykker ønsket om at skabe et jordisk menneskeskabt paradis, hvor menneskeheden er (næsten) guddommelig.

Gud give os at finde sandhedens vej vha. hans ord, så vi ikke drives til den ene - og den anden side efter hvor menneskelige tanker og ideer fører os... Læs hele indlægget her.
----------------
Om mystik læs mere her.
---------------------------------------------------------------------