USA: Det er blevet populært at forbyde Bibelstudier i hjemmene.

Fra Cwnewz.com/
13. marts 2010.

Først fik en præst i San Diego besked om, at han ikke kunne have bibelstudier i hjemmet uden en fuldgyldig brugstilladelse. Derefter fik en kirke i Gilbert, Arizona besked på, at de krænkede zoneinddelings forskrifterne ved at mødes i et hjem. Nu får en tredje kirke at vide, at de ikke kan holde møder i hjemmene.

Rancho Cucamonga i det sydlige Californien forsøger at stoppe kirkelige møder fredag aften i et hjem efter at have modtaget en klage i februar fra en nabo, gående ud på, at 40 til 60 personer kom sammen ugentligt i San Bernardino County området.

Ifølge embedsmænd er det fra 2. april nødvendigt for husejeren at have en betinget brugs-tilladelse for at drive kirke i et boligområde.

En retslig nonprofit forsvarsgruppe, Pacific Justice, som har specialiseret sig i konservative kristne spørgsmål, sagde, at møderne var en bibel studiegruppe, der normalt har omkring 15 deltagere.

Tilladelsen kræver offentlige høringer, trafik undersøgelser og andre kostbare procedurer. Ifølge en erklæring tirsdag fra Brad Dacus, formand for et institut i Sacramento, vil det være ”åbenbart absurd og uretfærdigt” at kræve en tilladelse." Byen kræver ikke tilladelse til andre sammenkomster af lignende størrelse, "Alt fra fødselsdage til weekendens ølgilder" tilføjede Matt McReynolds, en institut advokat.

McReynolds sagde, at hans organisation har planer om at udfylde en klage til byen, og håber så at undgå at gå til domstolene.

Kurt J. Keating, byens supervisor i forskrifts-håndhævelse, sagde, at byen forsøger at undgå gudstjenester i hjemmene, ikke bibelstudier.... Læs mere her.