Lone Hertz og gnosticisme.

[Klik: Julehæfte 2010]
----------------------------
Fra Lonehertz.dk/
Oktober 2010.

Thomasevangeliet
- en musikalsk oplevelse i samspil med Lars Hannibal.
---------------------------------------
(Udfordringen - 2004): Lone Hertz udgiver en plade, hvor hun læser op af Thomasevangeliet, medens Lars Hannibal spiller lut. Lone Hertz udtaler: "Jeg vil gerne bringe teksten ud til så mange mennesker som muligt".
-------------------------------
Fra nkbooking.dk/
- Folk bliver både rystede og rørte, fortæller Lars Hannibal, om den effekt som parrets levende fremførelser af Thomasevangeliet giver. - Og selvom der ikke er noget, der kan sammenlignes med den levende formidling, er vores ønske med denne CD at give publikum noget, de kan tage med hjem. Nogle af kristendommens oprindelige tekster; tekster, som ikke har været gennem århundreders gejstlige kultivering. På den måde håber vi, at denne mundtlige formidling af Jesus ord i Thomasevangeliet kan bruges, også af unge mennesker, som ofte er meget åbne, i deres åndelige søgen. Som ord, det enkelte menneske kan lægge ned mellem sig selv og sin adfærd, siger Lars Hannibal, før han slutter - atter med et citat fra teksten:
- Den som har ører at høre med, skal høre.

Kilde:
http://www.nkbooking.dk/?IId=199&EId=30
------------------------------------------
Fra Jespersunivers.dk/
Vers 114. "Simon Peter sagde til dem: Lad Maria forlade os, for kvinder er ikke værdige til livet. Jesus sagde: Se, jeg skal selv lede hende, for at gøre hende til mand, for at også hun kan blive en levende ånd, der ligner jer mænd. For enhver kvinde, der gør sig selv til mand, vil komme ind i himlens rige".

Kilde: http://www.jespersunivers.dk/main/?page_id=90
-------------------------------------------------------
Fra da.wikipedia.org/wiki/Thomasevangeliet
Thomas-evangeliet blev fundet i Nag Hammadi i Egypten ved en udgravning i 1945. Det er en del af en stor mængde tekster, der stammede fra en gnostisk sekt på stedet...
Gnostikerne repræsenterede en meditativ religion, der på mange måder minder om de strømninger fra østens mystik, som er kendt i den vestlige verden som nyreligiøsitet... Læs mere her.
---------------------------------------------------------
Fra Kristendom.dk/
Indsigtens evangelium
- Gnosticismen forener, at jeg står i en kristen kulturtradition, og at jeg har arbejdet i mange år med selvudvikling. Som gnostiker mener jeg, at der er et lys i os alle. Det lys gør, at vi er garanteret en vej tilbage til Gud. En Gud, der er over det hele og rummer alle. Han er i lys og i mørke. Han gennemtrænger alt, siger Jan Visby Berthelsen.

Kilde: http://www.kristendom.dk/artikel/267262:Judasevangeliet--Indsigtens-evangelium
-------------------------------
Læs desuden:
Julemagasinet 24:12 virker det?
Hvad er "Thomasevangliet"?
Thomasevangeliet - teologisk set.
Hvad er Thomas Messe?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------