"Ikke ved magt..." af Martyn Lloyd-Jones.

Fra “A first book of daily readings”.
Andagt til 20. marts.
Af Martyn Lloyd-Jones.

"Ikke ved magt, og ikke ved styrke, men ved min ånd, siger Hærskarers Herre!"

Vi citerer ofte: ”Ikke ved magt, og ikke ved styrke, men ved min ånd, siger Hærskarers Herre!” Zak 4,6, men i praksis synes vi alligevel at stole på den »mægtige dollar«, »pressens magt« og annoncering.

Vi synes at tro, at vores indflydelse afhænger af vores teknik og det program, vi kan fremsætte, og at det vil være antallet, rummeligheden og størrelsen, der vil vise sig effektiv!

Vi synes at have glemt, at Gud har gjort de fleste af sine gerninger i Kirken igennem hele dens historie ved en 'rest'. Vi synes for eksempel at have glemt den storslåede historie om Gideon, og hvordan Gud insisterede på at nedbringe de to og tredive tusind mand til tre hundrede, før Han ville gøre brug af dem. Vi er blevet fascineret af tanken om størrelse, og vi er helt overbevist om, at hvis blot vi kan "arrangere” (ja, det er det ord!) noget rigtig stort før verden, vil vi ryste den, og producere en mægtig religiøs vækkelse. Det synes at være den moderne opfattelse af autoritet.

Alt det, tror jeg, er intet andet end de gamle fejl, i hvilken Kirken er faldet så ofte: For Hegels talemåde om historie er lige så sandt for kirken, som den er for verden: ”Historien lærer os, at historien ikke lærer os noget."

Vi synes fast besluttet på fortsat ad denne vej at gentage de samme fejl og falde i de samme faldgruber, som vores forfædre altid har gjort ... Bibelen lærer tydeligt og klart, at Guds egen metode altid er ved Ånden og Hans autoritet og magt.

Authority, pp. 70-1