Bedekranse i alle religioner.

En bedekrans er en perlekæde eller lignende, der benyttes som mnemoteknisk værktøj ved bøn.

En bønnesnor med 59 "perler" af træ, glas eller andet måske kostbart materiale samt et kors, det er rosenkransen. Denne krans af perler er for mange katolikker et helt uundværligt instrument som et helligt tegn på bønnen, når man tager den i hånden og lader den glide mellem fingrene.

Sådanne bønnesnore til at ledsage lange bønner finder vi også hos ikke-kristne trossamfund, for eksempel i Islam, hvor snoren skal hjælpe med til at nævne Allah's navn netop 99 gange.

Millioner af katolikker beder dagligt rosenkransen, om ikke den hele så dog en del af den. Rosenkransbønnen består af 15 dele - "led" - hvor hvert led består af et "Fader vor" og ti "Hil dig Maria", mens man betragter - mediterer over - 15 "mysterier" om Guds forløsende virke i Jesus Kristus. Som regel beder man kun en tredjedel, det passer med antallet af perler på kransen, altså 5 gange 1 Fader Vor og 10 Hil dig Maria, og måske nævner man også navnet på mysteriet. Man har fire forskellige "rosenkranse", nemlig de fem "glædens mysterier", fem "lysets mysterier", fem "smertens mysterier" og fem "herlighedens mysterier"... Læs mere her.
--------------------------
Buddhistisk/tibetansk bedekrans med 108 træperler af rosentræ... Læs mere her.
---------------------------
Bedekrans af rosentræ, sølvperler og gau med tibetansk mantra... Læs mere her.
-----------------------------
Bedekrans for skævheder... Læs mere her.
----------------------------
Bedekranse – De populære bedekranshalskæder er på mode!.. Læs mere her.