Bill Hybels mystiske teologi.

Fra Sand.omvendelse.dk/
9. november 2011.
Af René Vester.

Bill Hybell er en mand, som mange lytter ukritisk på. Han er manden, som har sagt god for, at U2s Bono skulle være en kristen, selvom Bono lever som en uomvendt synder. Han er manden, som har gjort kirkevækstbevægelsen moderne. Men han er også en mand, som udover at have sat så velkendte vranglærere som Rob Bell og Brian McLaren på prædikestolen, har givet prædikestolen til folk, som slet ikke engang påstår, at de er kristne, og formentlig heller ikke er det.

Man kan på deres årlige konferencer opleve at høre på direktører fra det ene multinationale selskab efter det andet. Talere, som bare får det til at virke så tåbeligt og utroværdigt, at man ikke som kristen leder burde troppe op til disse konferencer, og slet ikke sende folk til dem. Altså hvordan kan man sætte Tony Blair på en prædikestol? Han var sikkert en dygtig politiker, men kristen er han ikke.

Men hvad så med Bill Hybels?
Det er interessant at iagttage, at hos Luthersk Mission har man haft en diskussion om man kan godkende Bill Hybels eller ej i flere år. Det kan man bl.a. læse om i denne ældre artikel fra Udfordringen: http://udfordringen.dk/art.php?ID=4315

Så der har altså været nogen, der har været opmærksomme på det igennem længere tid. Poul Erik Haahr har efterfølgende fået udarbejdet en ret spændende rapport, som bibelsk gennemgår og vurderer de problematiske sider ved Bill Hybels og den teologi, han står for. Hvad der er interessant er, at kritikerne af Poul Erik Haahr (ifølge ham selv) har en slående mangel på bibelsk henvisning i deres kritik. Det er som regel personangreb og følelser, den kritik er bygget på. Noget jeg kan nikke genkendende til. Hvis folk ikke kan lide hvad man læser, men godt kan se det er svært at argumentere imod. Så kan man istedet snakke udenom ved at sige, folk er dumme, i stedet for at vise, hvorfor man synes de er dumme.

Men den rapport kan jeg anbefale at læse eller skimme igennem. Den burde være værd at gennemgå, hvis man er i en kirke, som benytter sig af Bill Hybells strategier for kirkevækst. Underligt er det at tænke på, at det er svært at finde en kirke i Danmark, som faktisk har fået den vækst, man håbede på ved at bruge Hybels stof.

Her er linket til rapporten: http://lyd-i-natten.dk/Tekstfiler/PEH2.pdf