US avis: Vielse af homofile OK i Danmarks Kirker.

Fra Christianpost.com/
23. november 2011.

Den Lutherske kirke i Danmark, som 80 procent af danskerne er medlem af, tilbyder allerede korte velsignelses-ceremonier ved afslutningen af ​​messen, men det initiativ, som er sat til at begynde næste år, tillader også homoseksuelle par at blive viet i kirken.

En nylig meningsmåling viste, at mere end 60 procent af danskerne går ind for homoseksuelle ægteskaber.

Den nye kirkeminister for folkekirken i Danmark, Manu Sareen, sagde, at dette havde været undervejs i det Skandinaviske land i lang tid.

"Det første bryllup for folk af samme køn vil forhåbentlig blive til virkelighed i foråret 2012," sagde Sareen. "Jeg ser frem til det øjeblik, da det første homoseksuelle par skrider ud af kirken."

Danmark har længe været førende inden for homoseksuelles rettigheder. I 1989 blev landet det første, der tillod homoseksuelle registreret partnerskab. Den ene af de første to mænd i hele verden, der indgik et registreret partnerskab, Axel Axgil, døde i oktober i en alder af 96 år.

Selvom et klart flertal af danskerne hævder at tilhøre Kirken i Danmark, deltager kun 5 procent regelmæssigt i gudstjenester. En del af de skattepenge, der opkræves fra danske borgere, er afsat til kirker og religiøse grupper.

Omkring 1,1 millioner dollars bevilges årligt til kirker og religiøse organisationer.

Historisk set står kristne lande, som dem i Skandinavien, over for en krise i menighedsrådene - mange kan ikke samle det antal, de er vant til. Sidste måned startede en svensk præst "Technomesser" ved sin kirke, for at lokke unge kirkegængere til.
-------------------------------------------------------------
Oversat fra:  http://www.christianpost.com/news/gay-marriage-ok-in-denmark-churches-62818/