Knesset fordømmer Jerusalems de facto-deling.

Fra Israeltoday.co.il/
10. januar 2012.

Medlemmer af Knesset i Israel kritiserede i mandags skarpt regeringen og Jerusalem Kommune for at tillade en de facto-deling af Den hellige By, selvom Israelske ledere påstår, at Jerusalem aldrig vil blive delt, men vil forblive det Jødiske folks forenede hovedstad.

De kritiske bemærkninger kom under et møde i Knesset’s komité for ”Indre Anliggender og Miljø”, som vildt diskuterede det ulovlige Arabiske byggeri i den Østlige del af Jerusalem.

En rapport fra stats-kontrollen sidste år anslog, at der er mellem 20.000 og 30.000 uautoriserede bygninger i det Østlige Jerusalem, og yderligere 1.000 bliver tilføjet hvert år.

Det ulovlige byggeri er især udbredt i de områder af Jerusalem, der ligger bag sikkerheds-afspærringen. Regavim, en NGOer, der overvåger brugen af Israels nationale jord, sagde til The Jerusalem Post , at Jerusalems kommunale tilsynsførende ikke havde besøgt disse dele af Jerusalem siden 2005 på grund af sikkerhedsrisikoen.

Lovgiveren, Yulia Berkovich, fra centrum-venstre partiet, Kadima, reagerede vredt:

"Det er som at sige, at Jerusalem Kommune og Jerusalem Politi ikke har nogen mulighed for at håndhæve loven [på disse områder]. Er Jerusalem allerede blevet delt? For hvis den er, vil jeg vide det."

Lederen af Regavim, Betzalel Smotrich, sagde, at et andet problem er, at mens regeringen og kommunen vender det blinde øje til det ulovlige byggeri, er de hurtige til at slå ned på ethvert forsøg fra Jøder på at bygge i disse dele af Jerusalem, selv når byggeriet er godkendt.