Israel advarer om en ny global finansiel nedsmeltning.

Fra Israeltoday.co.il/
3. februar 2012.

Israel, som var en af de få nationer, der klarede den seneste globale finansielle krise med succes, advarer nu om, at en ny økonomisk nedsmeltning er på nippet til at ske.

Direktøren for ”Bank of Israel”, Stanley Fischer, sagde i en tale på Herzliya-konferencen i onsdags, at det internationale samfund står over for en "nært forestående krise" som "vi har en delvis beskrivelse af."

Fischer pegede på nyligt offentliggjorte prognoser fra ”International Monetary Fund” (IMF), der forudsiger en svag økonomisk vækst for det kommende år på 3,3%.

"Da jeg var i IMF for ti år siden, talte vi om 3,5% for den globale økonomi som punktet mellem vækst og recession," bemærkede Fischer. "Nuværende tal (3,3%) er i recession."

Fischer er en internationalt anerkendt økonomisk ekspert, og under hans opsyn har Israel fortsat med en forsvarlig politik, som sandsynligvis vil hjælpe landet til at stå fast på trods af den næste storm. Men det betyder ikke, at Israel ikke vil blive påvirket.

"Der er ét tal her, der påvirker os alle, og det er vækstraten for verdenshandelen," forklarede Fischer. "Angående verdenshandelen er [IMF] tallet faldet fra 6% til 4%. Det er et meget stort fald."