Kampen for Jødisk identitet.

Fra Israeltoday.co.il/.
Af Aviel Schneider.
1. februar 2012.


Medierne i Israel er i disse dage mindre bekymrede over den hastige vækst af atomvåben og langtrækkende missiler i Iran, end over den voksende kløft mellem Jøder: Religiøse og sekulære, Ortodokse og ultra-Ortodokse.

"Hvilken slags Jødedom er den mest Jødiske?" Religiøse sekter, uanset hvor små, hævder at omfatte den sande tro, mens sekulære Jøder har deres egen version af sandheden.

Spørgsmålet fik national opmærksomhed, da nogle kvindegrupper besluttede at trodse adskillelsen i de ultra-Ortodokse områder i busserne. En Israelsk kvinde, der nægtede at sidde bag i bussen - i god afstand fra fra mændene - blev forbandet, uglet og kaldt en Shiksa (ikke-jøde). Derefter blev en otte-årig Ortodoks pige i byen Beit Shemesh nær Jerusalem forbandet af ultra-Ortodokse mænd på grund af "usømmelig" påklædning og kaldt en "hore".

Disse hændelser har ført til kritik fra udenlandske ledere, og mindst én kristen pro-Israelsk gruppe har afsluttet sin finansielle støtte til Israel.

Men Ortodokse Jøder fortæller ”Israel Today”, at skønt Israel er i en tilstand af religiøs uro, er det blevet misfortolket og udlagt forkert af de udenlandske medier.

Resten af denne artikel er kun tilgængeligt for abonnenter.