Fra seneste nummer af norsk "IsraelToday"

Shalom venner
Livet går videre ganske mye som vanlig i Sion, blant Israels økende upopularitet i utlandet og kontinuerlig politisk krangling her hjemme. Folk i utlandet tror kanskje de kjenner Israel, men de vet ikke om det israelske lynnet. De dømmer Israel fra et politisk perspektiv, men har ingen anelse om hva som foregår i sjelene til folket. Vi får et innblikk i fra Yehuda Poliker’s hebraiske sang, “Hvem, hva og hvordan er en israeler”:

Han elsker sitt land, men drømmer om å emigrere, han er i utlandet for en uke og ønsker å komme hjem. Han elsker sin hær, men hater å tjenestegjøre, han synger nasjonalsangen, men kan ikke ordene. Han surfer på strendene i sin firehjulstrekk, pruter på hver lille shekel, men sløser tusener.

Mellom et sjarmerende land og stadig skiftende regjeringer, drømmer vi om å overleve uten bekymring for morgendagen. Vi blir provosert av korrupsjon, men praktiserer bedrag, vi ærer engasjement, men er redd for å gi blod. Vi hedrer livet med sorgfulle sanger – ved enden blir vi likefullt den første.


Ingen er perfekte, ikke engang det utvalgte folk Israel. Men et økende antall kristne i dag benekter at Israel er det utvalgte folk. De gjør et skille mellom staten Israel og det jødiske folk, kritiserer Israels politikk mot palestinerne som “anti-bibelsk.” De ser ikke en kobling mellom dagens Israel og Israel som er profetert i Bibelen.

Disse uinteresserte, nominelle, og politisk korrekt kristne kritisere Israel med hele sitt hjerte, mens de troende som støtter nasjonen blir fordømt som “politisk” eller “sionistiske” kristne. Men den Allmektige har et annet sett av standarder og Han er trofast mot sin pakt med sitt folk.

Vi takker dere som trofast står med Israel, selv om det finnes israelere som ikke kjenner ordene til sine egne nasjonalsang.

Aviel Schneider
Israel Today Norge.