-----------------------------------------------------------------------------------
På kristne bogforlag.
LIVSVANDRING: Else Marie Kjerkegaard fortæller i ny bog om sin åndelige rejse med Buddha og Jesus.
Else Marie Kjerkegaards bog "Nærværets vej - En opdagelsesrejse med Buddha og Jesus" udkommer 8. juni på Forlaget Boedal.
Læs mere på Religion.dk
-------------------------------------------
På arbejdspladsen.
Klippet fra:
Business.dk
Den 31. maj/2007.
Gud følger trop, når du hopper op på cyklen og tramper ind på arbejde.
Vorherre er med på sidelinjen, når du takker ja til et firmabetalt kursus i transcendental meditation, kigger forbi, når du får en snak med virksomhedens nyansatte præst, og lytter med, når du glad synger med på firmaskovturens sjove indslag: Gospel-kor.
Religionen er med andre ord rykket ind i vores arbejdsliv. Og den er kommet for at blive. Det viser en ny bog, som cand.mag. i religionshistorie og erhvervsbogchef Joel Haviv har redigeret, skriver Urban.
Bogen bygger på bidrag fra en lang række førende forskere og er spækket med eksempler på, hvordan forskellige virksomheder og deres ledere bruger religiøst inspirerede værdier for at udvikle sig selv og deres medarbejderne.
Blandt andet kan man læse, at TDC og Novo Nordisk har været på 'Time-Out-leder-kursus', arrangeret af en Jesuitter-pater.
Lederne gik til messe og vandrede i Frank af Assisis fodspor for at lære 'åndelighed, fred og balance'. Samtidig har små tyve ledere fra kendte, danske virksomheder været på det indiansk inspirerede 'Pathfinder-kursus'.
Ifølge bogen skulle lederne smide tøjet og 'krybe ind i en lille hytte af lærred og træ, formet som en skildpadde,' for at synge og bede.
Og så er der virksomhedspræsterne, der er rykket ind i både Nordea og Morsø Kommune, hvor de tilbyder medarbejderne samtaler om åndelige emner.
»Problemet kan opstå, når åndelige og religiøse værdier bliver en legitim måde at udvikle medarbejderne på.
Mange af de forskellige tilbud formuleres som frivillige, men det kan ofte være svært at sige nej til en konsultation hos præsten, eller for et betalt kursus fra virksomheden, for så siger man indirekte også nej til de værdier, som virksomheden dyrker«, siger Joel Haviv.
Kilde: Urban
Læs mere her.