“Castles in the Sand” versus “The Shack”.

Anmeldelse af bogen:
Ved John Lanagan.

Castles in the Sand er Carolyn A. Greene's første roman. Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig - noget jeg ikke havde oplevet en rum tid. Absolut storslået læsning. Greene har magtet at påvise den særdeles virkelige trussel fra "Spiritual Formation" bevægelsen.

From the Book:
Chapter by Chapter Synopsis
Table of Contents and Chapter One
When a Girl Meets a Mystic
------------------------------------------------
Kommentar til bogen:
Fra My Word Like Fire
Af John Lanagan.

”Castles in the Sand” af Carolyn A. Greene (Slotte i Sandet), ligner en roman, og kan læses som en roman, men det er noget langt større. Det er en trompet. Hensigten er at advare både troende og ikke-troende om farerne ved kontemplativ spiritualitet. Efter at have læst denne meget interessante historie, vil der måske være nogen, der vender sig bort fra kontemplativ bøn og andre former for anti-bibelsk meditation. Måske!

Den populære præst, Rick Warren, støtter nu åbent kontemplativ spiritualitet. [1] Den farer igennem kirkerne, og den ... ændrer os. Dens tilhængere følger ørkenfædre- og mødres vej. Disse søgte forening med Gud i den meditative tavshed, hvor tankerne er stilnet.

Som nævnt i ”Anonyme Alkoholikere og kontemplativ spiritualitet”, [2] skriver Roger Oakland: ”Når [nogen] bliver introduceret til meditation, der frembringer en følelse af eufori og velvære, så forveksler han dette med Guds nærvær. Og dermed er grundlaget for hans tro ikke Kristus og Guds ord, men snarere hans følelser.”[3]

Bibelen siger: ”Og det er intet under. Satan selv giver sig jo ud for at være lysets engel.” (2. Kor 11:14)

Historisk set er meget rundt om i verden blevet oplevet i meditativ stilhed. Oh, hvilken fryd. Åndelige vejledere. Et højere selv. Samhørighed. Og der har været falske ”Messiasser”, pakket ind i et skinnende bedrag, som har viderebragt instruktioner og ”visdom” til andre. [4]

Du vil møde en sådan falsk ”kristus” i ”Castles in the Sand”, oplevet af romanens heltinde gennem meditation, som hun har lært i sine “Spirituel Formations-timer". Dette sker faktisk i mange kristne gymnasier i hele USA og Canada.

Da Paul Youngs fik det første eksemplarer af romanen, The Shack, udgivet, blev han taler i de offentlige kredse. Han er varm, charmerende og sjov, og folk ønsker at tro på hans falske version af ”gud”.

Vi har set den ødelæggelse, som er påført Kristi legeme gennem ”The Shack” med sin kætterske teologi, smart præsenteret som fiktion. Vil ”Castles in the Sand”, som er rig på interessante karakterer, humor og et overbevisende budskab, være lige så effektiv, men på en positiv måde? Vil læserne overveje, hvor dybt vi er faldet i denne meditative afgrund?

Det er mit håb. Måtte denne bog findes på sofaborde og i boghandlere, og måtte dens budskab blive brændt ind i hjerterne på Guds folk... Read here.

Fodnoter:
1. Apprising Ministries http://apprising.org/2009/12/09/rick-warren-now-openly-promoting-contemplative-spiritualitymysticism/
2. Alcoholics Anonymous and Contemplative Spirituality
http://mywordlikefire.wordpress.com/2009/11/02/contemplative-spirituality-and-alcoholics-anonymous/
3. Roger Oakland, Faith Undone, Lighthouse Trails Publishing, pg.112
4. Alcoholics Anonymous and Contemplative Spirituality
http://mywordlikefire.wordpress.com/2009/11/02/contemplative-spirituality-and-alcoholics-anonymous/
------------------------------------