“Avatar” og den kommende verdensreligion.

Fra Lighthousetrailsresearch.com/
26. januar 2010.
Af Joe Schimmel.


LTRP note: ”Avatar” har i denne måned vundet prisen for ”Best Picture on the Golden Globe”. Billetsalgs-hittet, som lige er udkommet, er allerede blevet set af millioner verden over.

James Cameron's film, Avatar, er en tryllebindende kassesucces, hvis effekter er så overraskende, at de livagtigt befordrer publikum ind i en anden verden, hvor tilbedelse af træer og kommunikation med ånder ikke kun er acceptabelt - det er attraktivt.

Dette panteistiske tema, der sidestiller Gud med kræfter og love i universet, er udadtil skildret af filmens helte og heltinder, som alle tilbeder Eywa, "All Mother"-gudinden, der er beskrevet som "et netværk af energi", der "flyder gennem alt levende”.

Samlet set er filmen bestrøet med rituel magi, samfund med ånder, shamanisme og åbenlys afgudsdyrkelse, idet den sætter publikum i stand til at tro disse hedenske, okkulte løgne.

Desuden bliver publikum ledt til at sympatisere med Avatar , og ender endog med at heppe på ham, da han bliver indviet i hedenske ritualer. Selv den ledende forsker bliver til slut hedensk, og hun erklærer, at hun er "med Eywa - hun er ægte”, og hun bryder op for at være sammen med Eywa straks efter sin død.

Imens James Cameron's fiktive skildring af natur-religion støtter sig fint til New Age løgnen: at de indfødte amerikaneres religioner var livsbekræftende og harmløse, så var Mel Gibson's skildring af maya-præsternes afhængighedsforhold til blodtørstige guddomme, der krævede blodet af deres ofre, langt tættere på sandheden.

Cameron's sukker-belægning og romantisering af vilde, fortidige gudstjenester, afbildet i Avatar, flagrer i lyset af de faktiske omstændigheder, bevidnet i gamle skrifter og arkæologiske fund. Disse afslører, at Aztekerne, Mayaerne og Inkaerne alle bedrev masseofringer af mennesker, herunder at tage livet af uskyldige børn for at tilfredsstille deres dæmoniske guder.

I lyset af James Cameron's meritter ud i angreb på kristendommen - og især på Kristi opstandelse i den voldsomt miskrediterede dokumentarfilm, ”The Lost Tomb of Jesus” - bør det ikke overraske, at han kunne skrive og instruere et propagandastykke til 300 millioner dollars, der støtter tilbedelse af naturen og ånderne .... Click here to continue reading.
------------------------------
Oversæt. Lis J.
------------------------------
"Avatar" ifølge da.wikipedia.org/

En avatar er i den hinduistiske mytologi en inkarnation (kropslig manifestation) af et højere væsen (guddom), eller den mest ophøjede (Gud) på jorden. Sanskrit-ordet avatāra betyder direkte oversat "nedstigning" (avatarati) og betyder sædvanligvis en planlagt nedstigning til lavere planer med et specielt formål. Udtrykket bruges primært i hinduismen om inkarnationer af Vishnu, som mange hinduer tilbeder som gud. Shiva og Ganesha er ligeledes beskrevet i avatarformen, hvor Ganesha Purana og Mudgala Purana beskriver Ganeshas avatarer.

Ordet har ligeledes været brugt til at beskrive inkarnationer af Gud eller indflydelsesrige profeter i andre religioner, især dharmiske religioners tradition med at beskrive Jesus som en avatar af Gud.