Afgående biskop om homofili.

Fra Nordjyske.dk
11. april 2010.


Klip fra interview med afgående biskop Søren Lodberg Hvas:
”Jeg var selv den første, der skrev en vejledning i et ritual for velsignelse af homoseksuelle par i kirkens, så det er vist ret klart, hvor jeg står.”

”Jeg kan godt være lidt forskrækket over, hvor lidenskabeligt og indædt, der undertiden argumenteres for et nej til en kirkelig velsignelse af et forpligtigende livsforhold mellem to mennesker, blot fordi de er af samme køn.”

”Om man vil give homoseksuelle samme adgang til en kirkelig handling som andre, afhænger af bibelsynet. Har man et meget bogstaveligt bibelsyn, kan man læse, at Paulus tager kategorisk afstand fra homoseksualitet. Men et konkret udsagn, som er skrevet i en konkret virkelighed for 2000 år siden, er ikke en eviggyldig sandhed.”... Læs mere her.
---------------------------------
Fra Bibelen Online:

"De udskiftede Guds sandhed med løgnen og dyrkede og tjente skabningen i stedet for skaberen – han være lovet til evig tid! Amen. Derfor prisgav Gud dem til vanærende lidenskaber: Deres kvinder udskiftede den naturlige omgang med den naturstridige, og ligeså opgav mændene den naturlige omgang med kvinden og optændtes af deres begær efter hinanden; mænd levede skamløst med mænd og pådrog sig derved den straf for deres vildfarelse, som de fortjente." Rom. 1,25-27.