Lausanne III - 2010.

Fra kfs.dk/
September 2010.


Optakt til Lausanne
Er du interesseret i verdensmission inviteres du til Lausanne-optakt d. 6. oktober i Århus.
16.-25. oktober 2010 afholdes i Cape Town, Sydafrika, den tredje Lausanne-kongres om verdensevangelisering... Læs mere om Lausanne-konferencen her.
---------------------------------------------
Fra Om Lausanne Pagten.

Den første af disse kongresser, Lausanne I, var Billy Grahams opfindelse. Den blev afholdt i Lausanne, Schweiz, i 1974. 2.700 kristne fra 150 nationer deltog, og mere end halvdelen var fra Den tredje Verden, mange fra lande, som netop i 1950erne og 1960erne var blevet uafhængige af den europæiske kolonimagt. De samledes for at overveje evangeliet og dets forkyndelse i deres egen kontekst.

Ud af denne store samling kom Lausanne Pagten, som i hovedsagen var sat op af John Stott. Denne pagt har siden da tjent som base for evangelisk strategi og tænkning omkring evangelisering i global sammenhæng.

Lausanne II blev afholdt i Manila på Filippinerne i 1989. Over 3.000 kristne ledere fra 170 nationer deltog. Det er flere, end der var repræsenteret i United Nations i 1989.

Det væsentligste resultat nedfældet på skrift var The Manila Manifesto, igen sat op af John Stott. Men det var ikke det storværk, som pagten havde været.

Således var Lausanne II – skønt det havde sit høje formål - dog noget af en skuffelse. Der var megen festlighed, men kun lidt alvorlig brydning med dagens problemstillinger. Og det efterlod et blivende spørgsmål: Hvad er formålet med at have verdens kongresser som disse?

Og så må vi spørge: Hvorfor skal vi have et Lausanne III i 2010?.. Læs mere her.