En karismatisk lovsangsteologi.

Fra Hva er lovsangens innhold?
Af Jon Kvalbein.


Du skal ofre lovprisningsoffer, nøyaktig som en gammeltestamentlig prest, skriver Rachel Jeffries i boka ”Innta høyder ved lovsang” (Livets Ord 1986). Rachel Jeffries har undervist i lovprisning over hele USA og regnes som en av ideologene bak den karismatiske lovsangsbølgen.

Bokas budskap er: Lovsang skal ikke handle om synd og nederlag. Den skal være preget av jubel og dans. Lovsangen skal gjøre oss modige. Den skal utløse Guds kraft og åpne for helbredelser. ”Lovprisning er menneskets rensemiddel,” kan vi lese. ”Mens du ofrer lovprisningsoffer til Herren, kan du, som en kongelig prest, overvinne ethvert problem og enhver situasjon i livet ditt.” Lovprisning er et ”verktøy” for å stanse enhver motstander, en metode til å ”stoppe Satan i hans angrep”. Derfor må det være rikelig med lovsang før forkynnelsen, kan vi lese. ”Lovprisning går alltid foran slaget. Lovprisning går ut og vinner slaget.” - - ”Når du begynner å lovprise, fødes det ting i den åndelige verden.”

Sammenhengen mellom lovsangteologien og herlighetsteologien er åpenbar når Jeffries skriver: ”Når du ber om fremgang, autoritet eller helse, og du ber: ”Far, hvis det er Din vilje,” har du allerede ødelagt bønnen.” De som ber slik, går alltid glipp av bønnesvaret fordi de tviler, får vi vite. Bønnekamp og lovsang skal gjøre oss til vinnere. Onde ånder kan dominere et område. Men gjennom lovprisning kan vi ta autoritet over dem, leser vi... Læs hele artiklen her.
---------------------------
-------------------------------