Kørt træt?

Fra Apprising.org/
Den 28. april 2011.
Ved Ken Silva


”Filistrene åbnede igen krig mod Israel, og David og hans folk drog ned og angreb filistrene. David var udmattet.” 2 Sam 21:15

Davids liv var bemærkelsesværdigt. Det var fyldt med modgang og sejr. Helt fra begyndelsen af sit liv blev han bragt ind i kampen. Han stod tidligt overfor Goliat, da ingen andre ville gå ud og kæmpe. 

David levede mange år i frygt for døden for kong Sauls hånd. Han blev forrådt, bagtalt og latterliggjort af folk som sin egen søn, Absalom, - sin egen kone, Michal, - rådgiveren i Israel, Akitofel, - Sauls tjener, Ziba – et familiemedlem til Saul, Shemei, - hans egen kommandør, Joab - en værdiløs mand ved navn Sheba, og mange andre kunne opføres hen ad vejen. 

Han blev plaget af de, der var over ham - de, der var under ham - og de, der var omkring ham. Han blev rakket ned af sin kone, sine nærmeste venner og sikkert også af de fleste af hans fjender. David oplevede ikke et liv i lethed, men snarere et liv, der var fyldt med vanskeligheder. Det er ganske vist, at David ikke levede et syndfrit liv, og det er helt sikkert, at mange af de ting, der skete for ham, var et resultat af hans egne overtrædelser, men Gud havde kaldet ham og taget ham til side for at lede Israel, og det er sikkert, at David var en mand efter Guds hjerte (1 Sam. 13:14). 

Under Davids op- og nedture finder vi ham igen i krig ved slutningen af ​​hans liv. På et tidspunkt, hvor de fleste mænd ville have givet op og være trådt tilbage, hentede David sit sværd frem endnu en gang for at klare den næste kæmpe, der kom på hans vej. David havde en stridsmands hjerte. Selv om hans krop var svag og skrøbelig, rejste han sig lejlighedsvis til ære for sin Gud og til bedste for det folk, han ledte. David blev træt og svag, som teksten siger, men han løb ikke bort og gemte sig. David gav ikke op. 

David smed ikke håndklædet i ringen. David bukkede ikke under for presset fra mænd og kvinder omkring ham. David bøjede sig ikke for dagens anskuelser. David kæmpede! David stod på sin jord, og Herren sendte Abisjaj til at hjælpe ham i nødens stund. Herren vil altid komme til hjælp for dem, der står fast i tro. Herren styrker dem, der holder ud for Hans skyld.

I inderligt elskede, bliv ikke trætte af at gøre godt. Bliv ved for Guds herligheds skyld fra den ene kamp til den næste. Tusinder - engang forpligtede mænd – opgiver, til skændsel for deres Gud og til skam for kirken, men den, der holder ud til enden, vil blive frelst. Afslut som en mand og hold ud til enden for Guds herligheds skyld.
J. Randall Easter, Senior Pastor i First Baptist Church of Briar , Azle, TX.

“Dog, den grundvold, Gud har lagt, ligger fast, og den har et segl med denne indskrift: »Herren kender dem, der hører ham til,« og: »Enhver, som påkalder Herrens navn, skal afstå fra uretfærdighed.«” 2 Tim 2:19

"Den, der sælger billigst, får de fleste kunder. Fanden ved, at en letkøbt og nem lære behager kødet, og han tvivler ikke på, at han får kunder nok” (Thomas Watson)