John Stott er død.

Rev John Stott er død 90 år gammel; han var en indflydelsesrig Anglikansk Evangelist.
31. juli 2011.
Af Roger Oakland.

Kommentar fra Understandthetimes.org/
Det er en kendsgerning, at en af ​​de vigtigste grundpiller i moderne økumeni kan spores tilbage til Lausanne Pagten, der blev forfattet af John Stott. Denne artikel forklarer, hvordan andre økumenikere har rost Stott i løbet af hans liv eller efter hans død. Det er Billy Graham, Rick Warren og Richard Mouw.
 
Rev John Stott fyldte ikke stadion med troende som hans mangeårige ven, Billy Graham, og bad heller ikke ved en præsidentindvielse, som Megakirke-pastoren, Rick Warren gjorde for Barack Obama. Men han var en gigant i den Evangeliske verden -. Måske den mest indflydelsesrige Evangelikale, som de fleste mennesker aldrig har hørt om

Beskeden, men lærd var den Anglikanske præst, der døde 90 år gammel i onsdags i Surrey, England, efter flere måneders svigtende helbred. Han skrev 50 bøger, herunder i 1958 den klassiske "Basic Christianity", som solgtes i mere end 2,5 millioner eksemplarer. Hans bogs royalties seedede ”Langham Partnership International”, en nonprofit organisation, han grundlagde, som uddanner præster i 100 lande. Han var også den vigtigste udformer af Lausanne Pagten, en definerende erklæring, som lancerede den globale Evangelikale bevægelse.

Da Time Magazine udnævnte ham til en af verdens 100 mest indflydelsesrige mænd i 2005, forklarede Graham - der ligesom Warren ærede Stott som mentor - hvorfor den blide Englænder fortjente denne ære.

 
"Jeg kan ikke komme i tanke om nogen, der har været mere effektiv i introduktionen af så mange mennesker til et Bibelsk verdenssyn," sagde Graham. Han godskrev Stott’s arbejde som "en væsentlig faktor i kristendommens eksplosive vækst i dele af Den tredje Verden", som Stott foretrak at kalde flertallet i verden.

"Han var en meget frisindet Evangelikal," sagde Richard J. Mouw, president for Fuller Theological Seminary i Pasadena, der adskillige gange var vært for Stott. "Han var den slags menneske, der ønskede at bringe forskellige grupper sammen og understrege, hvad vi har til fælles."

Stott troede, at Evangelisering ikke var de Kristnes eneste mission, en holdning, som nogle Evangeliske Kristne kritiserede. Han opfordrede de Kristne til ikke blot at udbrede evangeliet, men også at handle på Bibelens lære ved at henvende sig til den sociale uretfærdighed i verden. Han skrev og prædikede om klimaændringer, global gæld og andre presserende problemer, som det moderne samfund står overfor.

Dette blev et globalt fænomen ved den internationale kongres for verdens-evangelisering, indkaldt af Graham i Lausanne, Schweiz, i 1974. Med 2.700 deltagere fra 150 nationer - hvoraf halvdelen tilhørte Den tredje Verden - var det en hidtil uset sammenkomst, "muligvis den mest omfattende Kristne samling, der nogensinde er blevet afholdt,"  rapporterede Time… Read Full Article .... 
-----------------------------------
Læs desuden: Om Lausanne Pagten.