Amerikanske præsidentkandidater i skarp debat om Israel.

Fra Israeltoday.co.il/
23. november 2011.

Republikanske præsidentkandidater afholdt endnu en offentlig debat tirsdag, og meget af snakken blev afsat til udenrigspolitik. Mange af de udenrigspolitiske taler var helliget Amerikanske forbindelser med Israel, og hvorvidt USA bør hjælpe Israel med at angribe Irans atomanlæg.

Frontløberen, Mitt Romney, var uklar om, hvorvidt han ville slutte sig til Israel i et militært angreb på Iran, men understregede stærkt sin støtte til Israel i almindelighed. Romney sagde, at hvis han blev valgt, ville hans første udenlandske statsbesøg blive til Israel.

Romney gik også i rette med den nuværende Amerikanske præsident, Barack Obama, og beskyldte ham for at være uvenlig over for Israel. Trods et stærkt fokus på Israelsk-Arabiske fredsbestræbelserne i løbet af hans første periode, har Obama endnu til gode at besøge den Jødiske stat.

Tidligere formand for Repræsentanternes Hus, Newt Gingrich, der har opnået at få damp på i det seneste primær-løb, understregede også sin urokkelige støtte til Israel og sagde, at han sandsynligvis vil slutte sig til Israel i et angreb på Iran, men han vil først være sikker på, at der ikke var andre muligheder for militær aktion.

Gingrich sagde, at selv hvis han ikke forpligtede de Amerikanske styrker til et sådant angreb, ville det alligevel være absolut nødvendigt at støtte Israel i et militært angreb på Iran, for at undlade at gøre dette ville efterlade den Jødiske stat isoleret og fremme et angreb fra deres fjender.

Den populære, men udskældte, kandidat, Herman Cain, sagde også, at han ville støtte et Israelsk angreb på Iran, og sandsynligvis ville forpligte de Amerikanske styrker.

Den eneste kandidat, der direkte afviste idéen om støtte til et Israelsk angreb på Iran, var Ron Paul, der sagde, at han ikke tror, ​​Israel ville lede en sådan aktion alligevel.

"Hvorfor har Israel brug for vores hjælp? Vi har brug for at komme bort fra deres vej," sagde Paul, hvilket, han afklarede, også betød stop for Amerikansk økonomisk støtte til Israel.

"Vi har ikke engang en traktat med Israel. Hvorfor har vi denne automatiske forpligtelse, som vil sende vore børn og vore penge i en uendelighed til Israel? Jeg tror således, ​​at de udmærket er i stand til at tage vare på sig selv," sagde Paul.

Ron Paul’s indsigelse mod udenlandsk bistand til Israel eller nogen anden nation er velkendt. Det, der er tilbøjeligt til at genere de fleste Republikanere i hans debat-bemærkninger, er det faktum, at han ikke ville bruge Amerikansk magt til at hjælpe Israel i tilfælde af et massivt Iransk modangreb.

Hvis Israel angriber Iran "er det deres sag, men de må lide under følgerne," sagde Paul.
------------------
Læs desuden:
a) Mormon biskops datter slipper Romney's 'hemmeligheder' ud...
b) Jøderne har større dømmekraft angående Mormonisme end mange Kristne.