Danmarks udenrigsminister undgår Israel.

Fra Ynetnews.com/
5. december 2011.

Dansk minister og hård Israel-kritiker undgår Jødisk stats-udsending i to måneder, men finder tid til at møde repræsentanter for de venstreorienterede Vestbred-grupper.

Danmark nye udenrigsminister, Villy Søvndal, har nu i to måneder afslået at mødes med Israels ambassadør i København, rapporterede Yedioth Aharonoth mandag. Den nye minister er en hård Israel-kritiker og har tidligere opfordret til indførelse af en boykot af Israel.

Israels udsending i Danmark, Arthur Avnon, fremsendte en officiel anmodning om at mødes med den danske udenrigsminister efter flere problematiske anti-Israelske bemærkninger fra Villy Søvndal. Men ministerens kontor sagde, at han ikke ville være disponibel i den nærmeste fremtid til at mødes med den Israelske udsending.

Men samtidig med at han ikke kunne mødes med Israels ambassadør, fandt Søvndal i de seneste to måneder tid til at holde møder med medlemmer af to menneskerettighedsgrupper, B'Tselem og al-Haq, for at diskutere "tilstanden af menneskerettighederne i de besatte Palæstinensiske områder" og rose dem for at vinde en lokal menneskerettigheds-pris.

Al-Haq-organisationen er en Palæstinensisk, Ramallah-baseret gruppe. Israel siger, at organisationens leder er medlem af Folke-Frontens terror-gruppe.

Støtte til Palæstina
For ca. to uger siden mødtes minister Søvndal med den fremtrædende Palæstinensiske skikkelse, Nabil Shaath, og lovede Danmark’s støtte til ethvert forsøg på at opgradere Palæstina’s status i FN og i andre internationale lokaliteter.

Den danske minister har tidligere skarpt kritiseret Israels byggeri på Vestbredden og i Jerusalem, idet han siger, at det bringer fredsprocessen i fare.

Hans holdninger er særligt generende set fra Jerusalem, da Danmark vil indtage Den Europæiske Unions formandskab fra 1. januar 2012.