Egypten: Den næste Islamiske republik?

Fra Israeltoday.co.il/
1. december 2011.


Foreløbige resultater fra Egyptens første demokratiske valg siden den tidligere diktator, Hosni Mubarak’s, fald begyndte at strømme ind torsdag, og de er ikke positive for dem, der havde håbet, at det Arabiske forår ville føre til et mere åbent og frit Mellemøsten.

Selvom denne uges afstemning kun var den første i et trefaset valg, planlagt til at vare indtil begyndelsen af ​​januar, omfatter det de fleste af Egyptens mest folkerige regioner, og giver derfor et ret klart billede af, hvordan den næste Egyptiske regering vil se ud.

Ifølge de uofficielle resultater to dage efter afstemningen, vil Det Muslimske Broderskab kontrollere 40-50 procent af parlamentet. Det ville ikke nødvendigvis være verdens ende, hvis den anden halvdel blev kontrolleret af "moderate" partier. Men sådan vil det ikke gå. Ifølge de samme resultater er det andet parti i de fleste af de rapporterende distrikter, al-Nour, et Salafi-Muslimsk parti, der er mindst lige så radikalt som Det Muslimske Broderskab.

Det liberale Freedom Party og det sekulære Wafd parti placerede en tredjedel i forskellige fjerne distrikter, rapporterede Egyptens Al-Masry Al-Youm avis.

En førende politisk analytiker i Egypten sagde til den statsdrevne avis, Al-Ahram , at til den tid, hvor de officielle resultater bliver annonceret - i begyndelsen af januar - forventer hun, at Islamisterne vil have kontrol med omkring 65 procent af det Egyptiske parlament.

Tidligere i denne uge sagde chefen for Irans Revolutionsgarde, General Qassem Soleimani, til en forsamling på 50.000 soldater, at "Egypten er et nyt Iran, uanset om I (det Amerikansk-ledede Vesten) accepterer det eller ej." Soleimani bemærkede også, at andre lande med "Arabisk forår" som Libyen og Yemen er på vej i samme retning.

Det Muslimske Broderskab har længe lovet, at hvis det nogensinde kom til magten, ville det arbejde for at ændre eller ligefrem ophæve Camp David-aftalen, og afslutter den officielle fredstilstand med Israel. Broderskabet går også ind for Sharia-lov og en eventuel etablering af et globalt, Islamisk Kalifat - meget lig regenten i Iran.