Vatikanet og verdensøkonomien.

Fra Washingtonpost.com/
24. oktober 2011.


Vatikanet ønsker en reform af verdens finansielle system - oprettelse af en autoritet til at styre verdensøkonomien.

VATIKANSTATEN - Vatikanet krævede mandag en radikal reform af verdens finansielle systemer, herunder skabelsen af en global politisk autoritet til at styre økonomien.

Et forslag fra Det pavelige Råd for Retfærdighed og Fred kræver en ny økonomisk verdensorden, baseret på etik og "fuldførelse af et universelt fælles bedste." Det følger pave Benedikt XVI’s økonomiske hyrdebrev fra 2009, som anklagede en profit-for-enhver-pris mentalitet som ansvarlig for den globale finansielle nedsmeltning.

Forslaget anerkender dog, at "man endnu må rejse en lang vej, før man kommer til oprettelsen af en offentlig myndighed med universel jurisdiktion", og foreslår, at reformprocessen begynder med De Forenede Nationer som referencepunkt... Click here to continue reading.
-----------------------------------------------
Fra Reuters.com/
24. oktober 2011.

Vatikanet efterspurgte mandag etableringen af en “offentlig global autoritet” og en “Central Verdensbank” til styring af finans-institutioner, der er blevet forældede og ofte er for ineffektive til at behandle kriser rimeligt. Dokumentet fra Vatikanets Retfærdigheds- og Freds-departement må behage “Occupy Wall Street” demonstranterne samt lignende bevægelser rundt om i verden, som har protesteret imod den økonomiske nedtur… Read full article here.